Το Μαξίμου σε ρόλο… πυροσβέστη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Μαξίμου σε ρόλο… πυροσβέστη  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το θέμα της επιλογής του προσώπου που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να έχει κλείσει (σ.σ. με την επιλογή του Δημήτρη Πτωχού), αλλά το παρασκήνιο δουλεύει ακόμα.

Σε επικοινωνία που είχαμε προχθές με τον νυν περιφερειάρχη, μας είπε ότι χθες θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη, για το περίπτερο της Πελοποννήσου στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση, κάτι που, τελικά, δεν έγινε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αντί για τη συμπρωτεύουσα θα βρεθεί σήμερα στην πρωτεύουσα, προκειμένου να συζητήσει με στελέχη της Ν.Δ. την επιλογή του Δ. Πτωχού, αλλά και να του ζητηθεί να μην επιμείνει στη δήλωση που έκανε στις 21 Μαΐου για κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους θα είναι το επιχείρημα ότι η διάσπαση της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο θα διευκολύνει την εκλογή αντιπάλων της γαλάζιας παράταξης. Παράλληλα, θα υπάρξει προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Βέβαια, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της υποψηφιότητάς του, ο κ. Νίκας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της Ν.Δ. με τα ονόματα των υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου. Εκεί, όπως υποστηρίζει, θα μιλήσει με… διευθύνσεις και ονόματα για τις εξελίξεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κι εδώ μπαίνει το ζήτημα, σε ποιο βαθμό τα λεγόμενά του θα… ταράξουν το εσωκομματικό μέτωπο.

Σε αυτή την εξίσωση θα πρέπει να μπει και το όνομα του βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος, ως γνωστόν, είχε… καταγγείλει με δημόσια δήλωσή του την απόπειρα αλλαγής στα πρόσωπα των υποψήφιων περιφερειαρχών.

Για όλα αυτά και άλλα πολλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας…
Α.Π.