Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Τέλος οι πτήσεις από και για Θεσσαλονίκη

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Τέλος οι πτήσεις από και για Θεσσαλονίκη

Κύκνειο άσμα για τις πτήσεις εξωτερικού το Σεπτέμβριο με τσάρτερ από Ιταλία

Την πιθανότητα το χειμώνα να δούμε κλειστό το αεροδρόμιο Καλαμάτας φέρνουν οι τελευταίες εξελίξεις, αφού η μοναδική πτήση που το κρατούσε ζωντανό όλο το χρόνο, αυτή για Θεσσαλονίκη, επίσημα πλέον σταματά αυτή την εβδομάδα.

Ένα δρομολόγιο το οποίο εκτελείται πάνω από μια δεκαετία, έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα πετυχημένο και, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια οι αεροπορικές εταιρείες διεκδικούσαν χωρίς το προσφερόμενο οικονομικό αντιστάθμισμα, έπειτα από δύο διαγωνισμούς δε βρήκε εταιρεία να το αναλάβει. Είναι, δε, απορίας άξιο γιατί αυτό συμβαίνει τώρα.

Από την άλλη πλευρά, χθες ο κρατικός αερολιμένας κοινοποίησε το πρόγραμμα πτήσεων για το Σεπτέμβριο, το οποίο εμφανίζεται αρκετά ενισχυμένο, ακόμα και σε σχέση με αυτό του Αυγούστου, καθώς περιλαμβάνει πολλά τσάρτερ από Ιταλία.

Όλα ανοικτά
Μετά και το δεύτερο άγονο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για την ανάθεση του δρομολογίου Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη, η διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης είναι μονόδρομος.

Τι θα γίνει; Κανείς δεν ξέρει. Ακόμα και στελέχη της Πολιτικής Αεροπορίας σημειώνουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ενώ αναμένουν οδηγίες από το υπουργείο Μεταφορών.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες δε θα υπάρχει η εν λόγω αεροπορική σύνδεση, ενώ ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση και η κατάσταση δε θα γίνει μόνιμη.

Πάντως, μετά και τη λήξη της θερινής περιόδου, καθώς θα σταματήσουν από το Νοέμβριο και οι πτήσεις από το εξωτερικό, αν δεν υπάρχει η πτήση για Θεσσαλονίκη το αεροδρόμιο Καλαμάτας θα «κατεβάσει ρολά» μέχρι το άνοιγμα της νέας σεζόν, καθώς δε θα έχει ούτε μία πτήση και θα περιμένει μόνο καμιά προσγείωση ιδιωτικού αεροσκάφους.

Να σημειωθεί, φυσικά, ότι από το Σεπτέμβριο σταματά και η πτήση από και προς την Αθήνα, η οποία είχε μικρή κίνηση τη θερινή περίοδο, χωρίς να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Σεπτέμβριος
Το πτητικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, που ανακοινώθηκε χθες, όπως παρουσιάζεται και στον πίνακα, είναι ενισχυμένο, ενώ περιλαμβάνει πολλά τσάρτερ, κυρίως από Ιταλία, πιθανότατα λόγω διοργάνωσης συνεδρίων στην περιοχή μας. 

Επίσης, από τέλος Σεπτεμβρίου η Aegean ξεκινά πάλι τα δρομολόγια για εξωτερικό, όπως Στοκχόλμη, Μόναχο και αλλού, τα οποία είχε διακόψει τη θερινή περίοδο φέτος.

Της Βίκυς Βετουλάκη