Αυστηρές προειδοποιήσεις Π. Νίκα στις υπηρεσίες για ουδετερότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αυστηρές προειδοποιήσεις Π. Νίκα στις υπηρεσίες για ουδετερότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Η παράδοση – παραλαβή, μετά από 5 μήνες, θα γίνει με απολύτως δημοκρατικό τρόπο», είπε ο Π. Νίκας

Σύσκεψη με τους γενικούς διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το πρωί της Τρίτης.

Κατά τη σύσκεψη, ο Π. Νίκας επεσήμανε την απαρέγκλιτη και πλήρη τήρηση απόλυτης ουδετερότητας και αντικειμενικότητας από το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας στη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, όπως ορίζεται από τον νόμο.

Μικρές άδειες
Ακόμα, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε και στην ανάληψη ευρύτερων καθηκόντων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τονίζοντας ότι στόχο αποτελεί να συνεχίσει η δημόσια διοίκηση να εργάζεται απρόσκοπτα και αποτελεσματικά και πάνω απ’ όλα με την πλήρη ουδετερότητα που αρμόζει κατά την προεκλογική περίοδο, προσθέτοντας ότι η παράδοση και παραλαβή, μετά από 5 μήνες, θα γίνει με απολύτως δημοκρατικό τρόπο.

Κατά τη σύσκεψη, εξάλλου, συζητήθηκε και το θέμα των αδειών, με τον περιφερειάρχη να σημειώνει ότι προκρίνεται η επιλογή 10ήμερων αδειών και να τονίζει πως δεν θα πρέπει ο αριθμός των αδειούχων υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας να ξεπερνά το 50% του μόνιμου προσωπικού που τη στελεχώνει, έτσι ώστε και στη διάρκεια του Αυγούστου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Η ίδια αναλογία αφορά και στους υπαλλήλους ΙΔΟΧ, δήλωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα υπάρχει προτεραιότητα για τις οικογένειες υπαλλήλων με παιδιά.

Τέλος, στην ίδια σύσκεψη, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επεσήμανε ότι όσον αφορά στις υπερωρίες θα πληρώνονται αυτές που πραγματικά γίνονται.