Αίτημα του Επιμελητηρίου για να μη διακοπεί το Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη

Αίτημα του Επιμελητηρίου για να μη διακοπεί το Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη

Να μη διακοπεί η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος, υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τις διαγωνιστικές διαδικασίες της αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη, στην οποία για δεύτερη φορά δεν κατατέθηκαν προτάσεις, με κίνδυνο τη μόνιμη διακοπή της από το Σεπτέμβριο και έπειτα.

Επιστολή
Αναλυτικά στην επιστολή του Επιμελητηρίου αναφέρεται: «Η περιοχή μας εντείνει τις προσπάθειές της για την εδραίωση συνεργασιών που ανεβάζουν την προοπτική ουσιαστικής και αδιάλειπτης σύνδεσης Βορρά και Νότου, μέσω των αεροδρομίων Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης, με δεδομένα πολύπλευρα οφέλη στην οικονομία των περιοχών της χώρας μας.

Δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών, εργαζομένων, φοιτητών και των οικογενειών τους που δραστηριοποιούνται και φοιτούν στην περιοχή μας και στη Βόρεια Ελλάδα αποτελούν τον κύριο κορμό ταξιδιωτών, καθώς και ο επιπρόσθετος στόχος προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων τουριστών (ειδικά από τις Βαλκανικές Χώρες) στις τουριστικά αναπτυσσόμενες περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά κυρίαρχα η πανθομολογούμενη έντονη επιβατική κίνηση που η συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση εξυπηρετεί, μας δημιουργούν αρκετούς προβληματισμούς για το λόγο που για δεύτερη φορά κηρύχθηκε άγονη η διαγωνιστική διαδικασία. 

Στην εφαρμοσμένη πολιτική επιβάλλεται να εφευρίσκονται λύσεις, ειδικά σε περιόδους σαν τη τωρινή, με συνεχόμενες κρίσεις, οι οποίες προσβάλλουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και το εισόδημα των νοικοκυριών, με στόχο την ενδυνάμωση της αναπτυξιακής προοπτικής των Περιφερειών της χώρας.

Με την παρούσα, για λογαριασμό των μελών μας, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας του νομού μας και της Πελοποννήσου, σας ζητούμε να μεριμνήσετε ώστε να αποφευχθεί η διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη, γιατί προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι οι περιφερειακές οικονομίες να λειτουργούν ως μοχλός ευρύτερης ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Παρακαλούμε θερμά για την ευαισθητοποίησή σας επί του θέματος και ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση», τονίζεται προς τον αρμόδιο υπουργό.