Αρνείται τη συμμετοχή του στο τροχαίο της Ακρίτα ο 54χρονος που συνελήφθη

Αρνείται τη συμμετοχή του στο τροχαίο της Ακρίτα ο 54χρονος που συνελήφθη

Έχασε τελικά χθες τη μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή, ο 29χρονος Αλβανός, που τραυματίσθηκε σοβαρά στη διασταύρωση των οδών Ακρίτα και Κρήτης, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που τον εγκατέλειψε.

Τα ατύχημα συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής, λίγο πριν τις πέντε. Ο 29χρονος με το μοτοποδήλατό του κινείτο επί της οδού Ακρίτα, με κατεύθυνση από νότο προς βορρά. Το αυτοκίνητο κινείτο επί της οδού Κρήτης, με κατεύθυνση από δύση προς ανατολή. Τα οχήματα συγκρούσθηκαν πλαγιομετωπικά, με τον 29χρονο οδηγό της μηχανής να τραυματίζεται πολύ σοβαρά.

Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος και αβοήθητο τον 29χρονο, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με την κατάστασή του να είναι κρίσιμη. Τελικά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, χθες ο 29χρονος κατέληξε.

Το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν νοικιασμένο από εταιρία, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Βύρωνος.

Η Τροχαία, έπειτα από αναζητήσεις, λίγες ώρες αργότερα συνέλαβε στο σπίτι του έναν 54χρονο συνταξιούχο στρατιωτικό, υπήκοο ΗΠΑ, με ελληνική καταγωγή.

Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται πως οδηγούσε το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε, το αυτοκίνητο το είχε νοικιάσει και είχε έρθει πριν δύο ημέρες στην Καλαμάτα, απ’ όπου κατάγεται για οικογενειακές διακοπές. Καθώς το αυτοκίνητο το χρησιμοποιούσαν κι άλλα μέλη της οικογένειάς του, άφηνε τα κλειδιά επάνω. Εκείνο το βράδυ υποστηρίζει ότι κάποιος το έκλεψε και ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το τροχαίο ατύχημα.

Χθες, ο 54χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου μετά τις εξηγήσεις που έδωσε αφέθηκε ελεύθερος και θα λάβει κλήση για τακτική δικάσιμο.
Β.Β.