Χιλιάδες κρατήσεις επιβατών από Γερμανία και Ιταλία χαμένες για τη Μεσσηνία

Χιλιάδες κρατήσεις επιβατών από Γερμανία και Ιταλία χαμένες για τη Μεσσηνία

Ακόμα και μέσα στον 15Αύγουστο

Συνεχίζεται το μεγάλο τουριστικό πλήγμα που δέχεται φέτος η Μεσσηνία από τις αφίξεις επισκεπτών, κυρίως από Γερμανία και Ιταλία, με χιλιάδες αφίξεις επιβατών χαμένες.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανήρτησε ο ψηφιακός κόμβος του ΙΝΣΕΤΕ, το Air Data Tracker, τις δύο αυτές εβδομάδες, όπου δεχόμασταν και το βασικό κύμα επισκεπτών, η κατάσταση παραμένει υποτονική.

Παράλληλα, τη θερινή περίοδο που μετράει ο ψηφιακός κόμβος, και συγκεκριμένα από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου έως το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου, το 2023 στη Μεσσηνία, σε σύγκριση με το 2022, έγιναν 33.960 λιγότερες κρατήσεις αεροπορικών θέσεων από Γερμανούς και 13.065 λιγότερες κρατήσεις από Ιταλούς. Και στις δύο περιπτώσεις η μείωση σε αυτές τις δύο εθνικότητες ξεπερνάει το 60%!

Μεγάλη μείωση

Η σύγκριση, με το 2022 των στοιχείων που παρουσιάζει ο κόμβος για τη θερινή περίοδο, δείχνει, για την Καλαμάτα, μια πολύ μεγάλη μείωση, φτάνοντας στο -33,9%, όταν η μεταβολή για το σύνολο της χώρας από το +4,4%, που ήταν αρχές Ιουνίου, τώρα έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο στο 6,5% και κάποιους μήνες έχει φτάσει και το 18,5%.

Η μεγαλύτερη μείωση που καταγράφεται για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι στους ταξιδιώτες από τη Γερμανία, με τη μείωση να φτάνει πια στο 66%, κάτι που είχε διαφανεί από την αρχή του έτους, μετά τη μείωση των πτήσεων για τους Γερμανούς ταξιδιώτες από τις αεροπορικές εταιρίες και ιδιαίτερα από την Condor.

Μείωση υπάρχει και σε επίπεδο χώρας από τις αφίξεις Γερμανών τουριστών, αλλά αυτή δεν ξεπερνάει το 5%.

Χάσαμε Γερμανούς και Ιταλούς

Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο Air Data Tracker, μετά τους Γερμανούς ταξιδιώτες, μεγάλες μειώσεις παρουσιάζουν και οι κρατήσεις από ταξιδιώτες της Ιταλίας, αγγίζοντας σε μείωση το πρωτοφανές ποσοστό του 65,2%, της Σουηδίας κατά 56,7%, της Γαλλίας κατά 35,1% και της Αγγλίας κατά 22%, όπως αναλυτικά φαίνονται και στον διπλανό πίνακα.

Αντίθετα, την υψηλότερη αύξηση παρουσιάζουν οι κρατήσεις από το Ισραήλ, καθώς πρόκειται για νέα δρομολόγια από το Τελ Αβίβ, ενώ μικρή αύξηση παρατηρείται στις κρατήσεις από την Ολλανδία, τη Δανία, την Ελβετία και στην Αυστρία.

Της Βίκυς Βετουλάκη