Δημιουργική Πρωτοβουλία: Για 25 υλοποιημένα και 45 εν εξελίξει έργα μίλησε ο Θ. Βασιλόπουλος

Δημιουργική Πρωτοβουλία: Για 25 υλοποιημένα και 45 εν εξελίξει έργα μίλησε ο Θ. Βασιλόπουλος

Παρουσιάστηκε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού – Υπεύθυνοι προεκλογικού αγώνα οι Θανάσης Ηλιόπουλος, Θεοδούλη Αδαμοπούλου και Γιώργος Ποδοχωρίτης

Την παρουσίαση του εκλογικού του κέντρου πραγματοποίησε, το απόγευμα της Τρίτης, ο δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργική Πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας», Θανάσης Βασιλόπουλος, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε μια εκδήλωση που πλαισιώθηκε από υποψήφιους του συνδυασμού, φίλους και υποστηρικτές του, ο Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι «Διεκδικούμε την ψήφο των συνδημοτών μας, για να είμαστε εμείς αυτοί που θα υλοποιήσουμε όλα όσα σχεδιάσαμε και πετύχαμε μέχρι σήμερα, και που κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει, καθώς οι αριθμοί, τα στοιχεία, τα πραγματικά δεδομένα λένε πάντα την αλήθεια». Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Καλαμάτας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της ομάδας σε μια τέτοια προσπάθεια, υπογραμμίζοντας ότι «Οι ομάδες είναι που κερδίζουν, οι ομάδες πετυχαίνουν στόχους, οι ομάδες φέρνουν τα αποτελέσματα. Και η δική μας η ομάδα είναι έτοιμη με σεβασμό στους άλλους συνδυασμούς και με καθαρότητα να δώσει τον αγώνα της».

Περαιτέρω, ο κ. Βασιλόπουλος, κατά την έναρξη λειτουργίας του εκλογικού του κέντρου, σημείωσε: «Ο χώρος, όπου τα μέλη και οι φίλοι του συνδυασμού μας θα συνυπάρχουν δημιουργικά, άνοιξε σήμερα τις πόρτες του. Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να μας επισκεφτούν, να μας γνωρίσουν, να συζητήσουμε μαζί τους, να ακούσουμε προτάσεις και ιδέες, να συν-διαμορφώσουμε πτυχές του προγράμματος της “Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας”. Ένα πρόγραμμα που πρέπει να είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μιας πόλης και ενός δήμου που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Η Καλαμάτα, χρόνια τώρα, έχει μπει στις ράγες της ανάπτυξης και με μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια οδηγείται σε ένα καλύτερο μέλλον».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμαρχος Καλαμάτας, αναφερόμενος στα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι σήμερα, τόνισε ότι: «Μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει περισσότερα από 25 έργα και δράσεις, προϋπολογισμού άνω των 12.000.000 ευρώ. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη ή σε διαγωνιστική διαδικασία περισσότερα από 45 έργα που ξεπερνούν τα 105.000.000 €, μαζί τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Επίσης, ως δήμος έχουμε αποφάσεις ένταξης ή εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για 10 έργα που ξεπερνούν τα 20.000.000 ευρώ.

Ακόμα, έχουμε υποβάλει ολοκληρωμένους φακέλους με προτάσεις και βρισκόμαστε εν αναμονή αξιολόγησης για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν πάνω από 16 έργα και τα οποία ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 49.000.000 ευρώ».

Μιλώντας για τα πεπραγμένα της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας», κατά την τρέχουσα τετραετία, ο κ. Βασιλόπουλος δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στην ένταξη της Καλαμάτας στις 10 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις, προσθέτοντας ότι η παραπάνω αποστολή, μεταξύ άλλων, προσθέτει επιπλέον δυναμική στην περιοχή.

Για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία του εκλογικού αγώνα, ο Θανάσης Βασιλόπουλος παρουσίασε τους τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με τον ίδιο, που θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια του συνδυασμού, και συγκεκριμένα:

Υπεύθυνος Οργανωτικού: Θανάσης Ηλιόπουλος

Υπεύθυνη Νομικών Θεμάτων: Θεοδούλη Αδαμοπούλου

Υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων: Γιώργος Ποδοχωρίτης.

Χρ.Μ.