Δήμος Μεσσήνης: Συνάντηση Αθανασόπουλου με πρόεδρο του Συλλόγου Μεσσηνίων Μόντρεαλ

Δήμος Μεσσήνης: Συνάντηση Αθανασόπουλου με πρόεδρο  του Συλλόγου Μεσσηνίων Μόντρεαλ

Το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο επισκέφθηκε χθες στο Δημαρχείο ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Μόντρεαλ, Τάσος Κοστρίβας.

Κατά τη συνάντησή τους συζήτησαν θέματα των Μεσσήνιων ομογενών του Μόντρεαλ και συμφώνησαν στην αναγκαιότητα επικοινωνίας του Δήμου Μεσσήνης με τους ομογενείς, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να επισκεφτούν τον τόπο και να γνωρίσουν, εκτός από τις ομορφιές του, την τοπική γαστρονομία, τα παραδοσιακά προϊόντα, τον πολιτισμό, τα έθιμα και την ψυχαγωγία.

Στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων, ο κ. Κοστρίβας, ο οποίος κατάγεται από το Τρίκορφο και το Πεταλίδι, προσκάλεσε το δήμαρχο Μεσσήνης να επισκεφτεί το Μόντρεαλ στις 23 Μαρτίου 2024, ημερομηνία κατά την οποία οι ομογενείς πραγματοποιούν εορταστικές εκδηλώσεις τιμώντας την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ο κ. Αθανασόπουλος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και αποδέχθηκε με χαρά να παραστεί στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου στο Μόντρεαλ του Καναδά, υπογραμμίζοντας ότι κατά το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη μετάβαση δημοτικής αντιπροσωπείας στο Μόντρεαλ.

Συνεχάρη, επίσης, τον πρόεδρο του Συλλόγου για τις δράσεις των μελών του και τη συνεχή προσπάθειά τους να διατηρήσουν ζωντανή την ελληνική παράδοση και την επαφή με τις ρίζες τους, ενώ επισήμανε ότι ο απόδημος ελληνισμός αποτελούσε διαχρονικά κινητήριο δύναμη στους αγώνες των Ελλήνων.

Θερμές ευχαριστίες προς το δήμαρχο για τη συνάντηση και την αποδοχή της πρόσκλησης, εξέφρασε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Μόντρεαλ, προσθέτοντας ότι η ελληνική ομογένεια θα περιμένει με ανυπομονησία την επίσκεψη του κ. Αθανασόπουλου τον προσεχή Μάρτιο στον Καναδά.