Μεσσηνία: Δύο θανατηφόρα τροχαία στιγμάτισαν τον φετινό Ιούλιο

Μεσσηνία: Δύο θανατηφόρα τροχαία στιγμάτισαν τον φετινό Ιούλιο

Σχεδόν 3.000 επικίνδυνες παραβάσεις βεβαιώθηκαν τον προηγούμενο μήνα

Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους τον Ιούλιο, σε τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στη Μεσσηνία, ενώ άλλοι δύο τραυματίσθηκαν σοβαρά.

Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία για τον Ιούλιο, που ανακοίνωσε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, σε όλη την εδαφική αρμοδιότητα της Περιφέρειας σημειώθηκαν 30 τροχαία ατυχήματα, με 45 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα, σημειώθηκαν: πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με πέντε νεκρούς, τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τρεις σοβαρά τραυματίες και 22 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 37 ελαφρά τραυματίες.

Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία, σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με δύο νεκρούς, δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με δύο σοβαρά τραυματίες και τέσσερα ελαφρά τροχαία ατυχήματα με οκτώ ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν: παραβίαση προτεραιότητας, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Παραβάσεις

Επίσης, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούλιο, συγκροτήθηκαν 541 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 15.081 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 225 παραβάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, και 2.805 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν: 1.944 για υπερβολική ταχύτητα, 273 για μη χρήση κράνους, 215 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 131 για Κ.Τ.Ε.Ο., 68 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 54 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 50 για παραβίαση σηματοδότη, 34 για αντικανονικό προσπέρασμα, 32 για αντικανονικούς ελιγμούς, 3 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και μία για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Β.Β.