Εγκρίθηκε η ανάπλαση χώρων σε ιστορικούς οικισμούς της Μάνης

Εγκρίθηκε η ανάπλαση χώρων  σε ιστορικούς οικισμούς της Μάνης

Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, συνεδρίασε χθες το πρωί η Οικονομική της Επιτροπή, ενώ μεταξύ των θεμάτων ήταν η ανάπλαση ιστορικών οικισμών της Δυτικής Μάνης.

Συγκεκριμένα, το έργο «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων ιστορικών οικισμών Δήμου Δυτικής Μάνης», με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει τον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ανατολικού, τον οικισμό Κοινότητας Κέντρου, τον οικισμό Κάμπου, τον οικισμό Κέντρου, τον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου οικισμού Οροβά Κάμπου και τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σταυροπηγίου.

Να σημειωθεί ότι κύριος σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων με νέα, σύγχρονα υλικά, διατηρώντας το σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική της περιοχής.

Ταυτόχρονα, το έργο αφορά στην αποξήλωση, την εκ νέου δαπεδόστρωση και τον ηλεκτροφωτισμό σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών Ανατολικού, Κάμπου, Κέντρου, Οροβά και Σταυροπηγίου του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Λοιπές γνωμοδοτήσεις Οικονομικής Επιτροπής

Περαιτέρω, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Επισκευή – Αναβάθμιση Γεωτρήσεων ΓΟΕΒ Παμίσου (2021)» με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, και ανάδοχο τον Λαμπρινάκο Αλέξανδρο.

Όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση της σύμβασης και η αύξηση πίστωσης στο έργο προμήθειας και τοποθέτησης τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Καλού Νερού/Ελαίας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και ανάδοχο τον Γεννάτο Θεοφάνη.

Τέλος, εγκρίθηκε ομόρφωνα το πρακτικό αξιολόγησης δικαιολογητικών του ηλεκτρονικού διαγωνισμού ανάθεσης Υπηρεσιών Μεταφοράς Μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας για το σχολικό έτους 2023-2024.