Φωτιά στον Έβρο: Μετανάστες βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς – Στα 26 τα θύματα

Φωτιά στον Έβρο: Μετανάστες βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς – Στα 26 τα θύματα

Οι νεκροί μετανάστες εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες – Έκτακτη είδηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Ανείπωτη τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, όπου στους 26 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών ανθρώπων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

Ο αρχικός αριθμός έκανε λόγο για 18 μετανάστες, ωστόσο λίγο αργότερα κυκλοφόρησε η πληροφορίες για ακόμα 8 νεκρούς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για μετανάστες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, δεδομένου ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για αγνοούμενους, εκτιμάται ότι πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Οι νεκροί εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες, ενώ οι οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.

Η είδηση μεταδίδεται και ως έκτακτη από μεγάλα διεθνή μέσα όπως Associated Press και BBC.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

«Σε επιτόπιο έλεγχο πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν 18 άτομα πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο πως δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης από χθες, ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

»Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής.

»Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών.

»Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται».

Ο απανθρακωμένος στην περιοχή της Λευκίμμης

Η φωτιά εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχείρησαν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.

Από χτες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα της περιοχής.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται πως χτες, Δευτέρα, εντοπίστηκε ένας άνδρας εντοπίστηκε απανθρακωμένος κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο ίδιο σημείο, ο οποίος πιθανότατα να ήταν μαζί με τους απανθρακωμένους ανθρώπους που εντοπίστηκαν σήμερα.

Ο άνδρας βρέθηκε στην περιοχή της Λευκίμμης απ’ όπου πέρασε η φωτιά.

Ο άνδρας εντοπίστηκε λίγο μετά τις 20:00 στην επαρχιακή οδό Δαδιάς-Λευκίμης από υπάλληλο του Δασαρχείου Σουφλίου, επί του οδοστρώματος σε σημείο από το οποίο είχε περάσει η πυρκαγιά. Εικάζεται ότι ο θάνατός του προήλθε από την έκθεσή του στις υψηλές θερμοκρασίες της πυρκαγιάς και τον καπνό.

Πύρινη κόλαση στην Αλεξανδρούπολη

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη που καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Πριν από λίγη ώρα ήχησε το 112 για τους κατοίκους της Μέστης, Δίκελλας, Συκορράχης, Πλάκας, Μεσημβρίας, της Ατάρνης, της Αύρας, Κόμαρου και Περάματος για εκκένωση προς Κομοτηνή.

Σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης, προχώρησε η τροχαία και στα δύο ρεύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η διακοπή οφείλεται στις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Πηγή: in.gr