Ι.Μ. Δήμιοβας: Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του μονοπατιού πριν τη Μονή

Ι.Μ. Δήμιοβας: Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του μονοπατιού πριν τη Μονή

Περατώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο «Ολοκλήρωση ανάπλασης κοινοχρήστου χώρου στην περιοχή Ι.Μ. Δημιόβης», προϋπολογισμού 72.917,00 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ελαιοχωρίου, Βαγγέλη Μάλαμα, οι εργασίες αφορούσαν σε ανάπλαση του λιθόστρωτου στο κύριο μονοπάτι πρόσβασης της Ιεράς Μονής Δήμιοβας.

Έπειτα από δέσμευση του δημάρχου για την υλοποίησή του, το έργο, που αποτελούσε ένα κοινό αίτημα της περιοχής, ολοκληρώθηκε με αποκατάσταση του μονοπατιού πέραν της πύλης του προαύλιου στη βορειοδυτική πλευρά της Μονής έως την απόληξή του στο κεντρικό μονοπάτι έναντι των πηγών του Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το σημείο που συνδέει τους προαναφερόμενους χώρους με την υφιστάμενη κοινοτική οδό Ελαιοχωρίου – Δήμιοβας – Αράχωβας.

Αναφέρεται ότι από την πύλη του προαύλιου, στη βορειοδυτική πλευρά της Μονής, έως τις πηγές του Αγίου Παντελεήμονα, πραγματοποιείται ετησίως η διαδρομή λιτάνευσης της ιερής εικόνας της Μονής και λαμβάνει χώρα μετέπειτα θρησκευτική πανήγυρη στον συγκεκριμένο χώρο.