Κατάρρευση πλάτανου στου Κατσαρού

Κατάρρευση πλάτανου στου Κατσαρού

Η Αναγέννηση Άνω Μεσσηνίας καταγγέλλει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Οιχαλίας, για την αμέλεια που επέδειξαν και οδηγηθήκαμε σε πτώση τμήματος του πλατάνου στην κεντρική πλατεία. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται:

«Από το 2019, υφίσταται πρόβλημα με τον πλάτανο στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας Κατσαρού. Η Τεχνική υπηρεσία στις 22-08-2019 έκανε αίτημα κοπής του στο αρμόδιο Δασαρχείο, το οποίο και έδωσε τη σχετική άδεια στις 28-08-2019. Τέσσερις μέρες μετά, ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή και για μικρό – πολιτικούς λόγους η κοπή του επικίνδυνου δέντρου αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Μέχρι που χθες, αργά το βράδυ, ευτυχώς, γιατί εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς στην πλατεία, μεγάλο μέρος του δέντρου κατέρρευσε.

Είμαστε πολύ τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα από την παντελή αδιαφορία – ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή – αυτών που επαίρονται ότι “νοικοκύρεψαν” τον Δήμο Οιχαλίας.

Το ερώτημα που πλανάται (όπως ο ετοιμόρροπος πλάτανος πάνω από τα κεφάλια των αμέριμνων παιδιών που έπαιζαν από κάτω) είναι αν θα συνεχίσουμε να αφήνουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια τους».