Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Πραγματοποιήθηκε το 15ο τακτικό συνέδριό της -Πρόεδρος ανέλαβε ο δήμαρχος Καλαμάτας

Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Πραγματοποιήθηκε το 15ο τακτικό συνέδριό της -Πρόεδρος ανέλαβε ο δήμαρχος Καλαμάτας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 5 Αυγούστου, το 15ο Τακτικό Συνέδριο και η εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, στην Costa Navarino. Τιμώμενο πρόσωπο του συνεδρίου ήταν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία, με θέμα «Το Μεγάλο Εθνικό Κεφάλαιο της Ομογένειας».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έγινε οικονομικός απολογισμός για τα πεπραγμένα της περιόδου 2021-2023 και τροποποίηση του Καταστατικού.

Χαιρετισμός περιφερειάρχη

Χαιρετισμό στο αφιερωμένο στους «απανταχού Μεσσήνιους Ομογενείς» 15ο τακτικό συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας απηύθυνε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Απευθυνόμενος στο συνέδριο, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των Μεσσήνιων ομογενών, αλλά και της Ελληνικής ομογένειας, γενικότερα, για την ενίσχυση της μητέρας πατρίδας, τόσο σε υποδομές όσο και στα εθνικά μας θέματα.

Η νέα σύνθεση

Εκ του Καταστατικού, τη θέση του Προέδρου καταλαμβάνει ex officio ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ τη θέση του Συμπροέδρου καταλαμβάνει ex officio ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ανδρέας Τσουκαλάς.

Για τις θέσεις των ΗΠΑ και Καναδά εκλέχτηκαν ο Νικόλαος Μαύρος και ο Ευάγγελος Σπυρόπουλος, για την Αυστραλία, ο Παρασκευάς Σωτηρόπουλος και η Τζούλη Τσαρίδη, για την Ευρώπη η Θεοδώρα Γιαννίτση και για την Ελλάδα οι Παναγιώτης Μπαζίγος, Έφη Μπούνα, Παναγιώτης Λούτος και Φώτιος Μαρκόπουλος.

Η Πηνελόπη Λαμπούση, η Μαρία Λιακάκη, ο Παναγιώτης Σάμιτας, ο Βασίλειος Λεμπέσης και η Έλενα Παπανδρέου εξελέγησαν ως αναπληρωματικά μέλη στο Δ.Σ.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Κωνσταντίνος Βοργιάς, Παναγιώτης Μαχαίρας και Γεώργιος Πολίτης.

Χθες, Δευτέρα, 7 Αυγούστου, στο γραφείο δημάρχου Καλαμάτας, συνεδρίασε, υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο με τη νέα του σύνθεση, προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα το Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας. Ακολούθως, ο κ. Βασιλόπουλος, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που παράγει η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, ενώνοντας τους απανταχού της Γης Μεσσήνιους, διατηρώντας αλλά και ενισχύοντας τους δεσμούς τους με την Πατρίδα.