Νεοχώριο Ιθώμης: 6η βραδιά λυρικού τραγουδιού «100 χρόνια Μαρία Κάλλας»

Νεοχώριο Ιθώμης: 6η βραδιά λυρικού τραγουδιού «100 χρόνια Μαρία Κάλλας»

Με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, ο Δήμος Οιχαλίας διοργανώνει την 6η βραδιά λυρικού τραγουδιού με τίτλο 100 χρόνια Μαρία Κάλλας – «Un soir au theatre» στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Ιθώμης, το προσεχές Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, με σκοπό να τιμήσει την αξεπέραστη Ελληνίδα σοπράνο και να σηματοδοτήσει την ιδιαιτερότητα της οικογενειακής και γονικής καταγωγής της από τον τόπο ετούτο.

Στο πλαίσιο της 6ης βραδιάς λυρικού τραγουδιού η Ιωάννα Κύκνα, η Ναταλία Μποζίκα και ο Γιώργος Τζιατζιάφης (πιάνο), στην πρώτη τους καλλιτεχνική σύμπραξη, θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα – ωδή στην οπερέτα και το λυρικό τραγούδι, σε ελληνικό και γαλλικό ρεπερτόριο, όπου θα ακουστούν γνωστές μελωδίες και ντουέτα από τον Ζακ Όφενμπαχ και σημαντικούς Έλληνες συνθέτες.

Αυτή η μουσική εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο προς τιμήν της, ενώ ειδικά φέτος πλαισιώνει το ανοιχτό εργαστήριο γλυπτικής που είναι σε εξέλιξη από τις αρχές καλοκαιριού και οδεύει προς την ολοκλήρωση του. Το εργαστήρι πραγματοποιείται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Ιθώμης με τίτλο «Αναζητώντας τη Μαρία Κάλλας – Βιωματικό Εργαστήρι Γλυπτικής», όπου οι καλλιτέχνες Γιάννης Γκούζος και Γιώργης Βραχνός φιλοτεχνούν έργα εμπνευσμένα από τη ζωή και το μεγαλείο της μεγάλης αοιδού, τα οποία μετά την ολοκλήρωσή τους θα παραμείνουν στο υπό ανέγερση πολιτιστικό χώρο και όχι μόνο. Οι καλλιτέχνες είναι σε άμεση διάδραση με το κοινό κάθε Σάββατο και Κυριακή, οπότε οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, αλλά και για την τέχνη της γλυπτικής, όπως οι καλλιτέχνες την αποτυπώνουν στα δημιουργήματα τους.

Να σημειωθεί πως η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, με την υποστήριξη του Iδρύματος Καπεταν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Είσοδος ελεύθερη.