Νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου

Νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, πιστοί στο ραντεβού τους σαράντα ορειβάτες, κυρίως νεαρά άτομα, με σύμμαχο τον καλό καιρό, απόλαυσαν τη νυχτερινή ανάβασή τους στην υψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου και όλης της Πελοποννήσου, στον Προφήτη Ηλία, στα 2407 μ. υψόμετρο.

Το βράδυ του Σαββάτου το νέο μέλος του συλλόγου, Γρηγόρης Δρακόπουλος, κάτω από τον έναστρο ουρανό, τους έπαιξε μελωδίες με την Αρχαία Λύρα του, ο οποίος χαρακτηριστικά περιγράφει την εμπειρία του: «Η ανάβαση ήταν μια εμπειρία Ζωής που περιείχε όλες τις αντιθέσεις. Από το απόλυτο σκοτάδι, την ατέλειωτη ανηφόρα και το κρύο, μέχρι το απόλυτο Φως, τη ζέστη και την κατηφόρα.

Μια εμπειρία που μπορεί ακόμα και να σε μεταμορφώσει, όπως ο Ήλος μεταμορφώνει την εικόνα του Κόσμου, καθώς ξεπροβάλλει στον ατέλειωτο μακρινό Ορίζοντα». 

Επίσης, η Ελένη Ρομπόγλου (νέο μέλος) αναφέρει: «Ένα βουνό δεν κατακτιέται ποτέ. Απλά σε αφήνει να στέκεσαι στην κορυφή του για λίγα λεπτά. Τότε ο Κόσμος γίνεται απέραντος. Μία στιγμή που δε θα ξεχάσω ποτέ!».

Η πορεία τους ξεκίνησε στις δύο τα ξημερώματα από το Καταφύγιο Ταϋγέτου με οδηγό τον έμπειρο ορειβάτη Ηλία Κατσόγιαννη και με τη συμβολή του Γιώργου Δεπούντη και του Δημήτρη Κασκούτη, όλα κύλησαν ομαλά και χρειάστηκε όλη η ομάδα μόλις 3 ώρες και 10 λεπτά να «πατήσει» στην κορυφή.

Τέλος, η Χρυσοδήμη Μαχαίρα (παλαιό μέλος) με μια πρόταση καλύπτει όλους τους συμμετέχοντες: «Όταν ο ήχος της Φύσης ξεπερνά τον ήχο των Σκέψεων, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος!».