Π. Μαντάς: «Επιτακτική ανάγκη η διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτας-Θεσσαλονίκης»

Π. Μαντάς: «Επιτακτική ανάγκη η διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτας-Θεσσαλονίκης»

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της δεύτερης άγονης δημοπρασίας και της έλλειψης επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας-Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, με ερώτηση που κατέθεσε στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαντάς, «αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή αποτελεί ξεκάθαρο πλήγμα στις άμεσες αναπτυξιακές προοπτικές του Νομού Μεσσηνίας», καθώς πλήττονται οι δράσεις των τοπικών φορέων και των επιχειρήσεων για διεύρυνση και μεγιστοποίηση της τουριστικής περιόδου κατά τους χειμερινούς μήνες. Παράλληλα, περιορίζεται η αποτελεσματικότητα της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται για «ενίσχυση της εξωστρέφειας του νομού, μέσα από τη συστηματική προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές της Ελλάδας και τη διαρκή προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της».

Τέλος, σύμφωνα με το βουλευτή, με την εν λόγω εξέλιξη δημιουργείται ένα επιπλέον πρόβλημα στους Μεσσήνιους που ζουν, φοιτούν ή εργάζονται στη βόρεια Ελλάδα, καθώς και σε όσους προέρχονται από τις περιοχές αυτές και φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, οι οποίοι χάνουν ένα πρακτικό και εύκολο τρόπο μετάβασης από τη μία περιοχή στην άλλη.

Κατά τον κ. Μαντά, πρέπει να υπάρξει έντονος προβληματισμός και διερεύνηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η διαγωνιστική διαδικασία για την εκμετάλλευση της αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτας-Θεσσαλονίκης κηρύχθηκε άγονη δύο φορές, ενώ είναι προφανές ότι τυχόν επανάληψη της διαδικασίας με τους ίδιους όρους πιθανότατα δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα και απλά θα οδηγήσει στην απώλεια χρόνου.

Παράλληλα, καλεί το υπουργείο να εξετάσει τη δυνατότητα υλοποίησης άλλων άμεσων και στοχευμένων ενεργειών, όπως η αναπροσαρμογή του ύψους της παρεχόμενης επιδότησης από την πλευρά του κράτους, έτσι ώστε να τονωθεί το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών, να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαγωνιστική διαδικασία και «να διασφαλιστεί σε βάθος χρόνου η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη συμπρωτεύουσα».