Π. Νίκας: «Λυπάμαι που ανήκω σ’ έναν φιλελεύθερο χώρο που δεν αγαπά την ελευθερία στην αυτοδιοίκηση»

Π. Νίκας: «Λυπάμαι που ανήκω σ’ έναν φιλελεύθερο χώρο που δεν αγαπά την ελευθερία στην αυτοδιοίκηση»

Την πικρία του για τις επιλογές της Κυβέρνησης όσον αφορά τα αυτοδιοικητικά ζητήματα στην Πελοπόννησο, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το βράδυ της Δευτέρας, χαιρετίζοντας την έναρξη της 51ης Πελοποννησιακής Έκθεσης στην Τεγέα Αρκαδίας.

Ο κ. Νίκας ξεκίνησε λέγοντας ότι οι αυτοδιοικητικοί δεν έχουν εργαλεία στα χέρια τους για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών με τον τρόπο που θέλουν οι ίδιοι, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι (τους αυτοδιοικητικούς) τους θέλουν υποταγμένους και κατευθυνόμενους.

Έκλεισε δε, τονίζοντας με νόημα ότι ο ίδιος προσωπικά λυπάται για το γεγονός ότι ανήκει σ’ έναν φιλελεύθερο χώρο που δεν αγαπά την ελευθερία στην αυτοδιοίκηση, καθώς ο δρόμος που επέλεξε ο ίδιος στην αυτοδιοικητική του πορεία ήταν αυτός της ελευθερίας και της ανεξάρτητης φωνής.

Η δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί αυτοδιοικητικών

«Ξέρετε εμείς οι αυτοδιοικητικοί δεν έχουμε εργαλεία στα χέρια μας. Και δεν μας αγαπάτε και πολύ. Και μας θέλουν πολύ υποταγμένους και κατευθυνόμενους. Δεν μπορούμε να συμβάλλουμε με τον τρόπο που θέλουμε στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Ας είναι. Νομίζω ότι η Αρκαδία με τον πολιτισμό της, με την ιστορία της, με την προσφορά της, μ’ ένα όνομα που είναι παγκοσμίως γνωστό, έχει ένα μέλλον και η δραστηριοποίηση των παιδιών της Αρκαδίας θεωρώ ότι μπορεί να είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την προκοπή αυτού του τόπου που μετράει χιλιάδες χρόνια ζωής και ανάπτυξης.

Θα έρχομαι κάθε χρόνο στην Τεγέα, και χωρίς ιδιότητα. Ξέρετε ότι πιστεύω στην ελεύθερη και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση. Στο δήμαρχο που έχει φωνή και στον περιφερειάρχη που έχει φωνή. Και λυπάμαι για το γεγονός ότι ανήκω σ’ ένα φιλελεύθερο χώρο που δεν αγαπά την ελευθερία στην αυτοδιοίκηση, την ελευθερία του δημάρχου και την ελευθερία του περιφερειάρχη. Εγώ αυτό το δρόμο ακολούθησα: της ελευθερίας και της ανεξάρτητης φωνής. Και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στήριξη την οποία μου δώσατε στις προσπάθειες που έκανα με τις επιτυχίες και με τα λάθη».