Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

EIΣ το Κεφαλόβρυσον οι Γεώργιος Μπάλτας και Κωνσταντίνος Κώτσιος, γεωργοκτηματίαι, θέσαντες πυρ δια να καταστρέψωσι μίαν βελανιδέαν, κειμένην εν τω μέσω των εν τη θέση «Κρουάπι» της Περιφερείας Κεφαλοβρύσου αμπέλων των, το πυρ μετεδόθη δια των εγγύς ξηρών χόρτων εις τας εκεί αμπέλους και σταφιδαμπέλους και οπωροφόρα δένδρα, τα οποία και κατεστράφησαν, επελθούσης ούτω ζημίας άνω των 5.000 δραχμών. Ο υπαίτιος συλληφθεί απεστάλη εις τον Εισαγγελέα.

  • Ο Παναγιώτης Ν. Σπυρόπουλος, κάτοικος Σπερχογείας, πληροφορηθείς ότι η εν διαστάσει μετ’ αυτού διατελούσα σύζυγός του Σταυρούλα, το γένος Π. Σακκά, υπήρξεν η αιτία της καταδίκης του παρά του Πταισματοδικείου  επί παρανόμω συνοικισμών, μετέβη μετά του αδελφού του Νικήτα περί την 3ην πρωινήν ώραν εις την εν Γαρδικίω οικίαν της και ευρόντες αυτήν κοιμωμένην εντός του κήπου της, επετέθησαν εναντίον της αποπειραθέντες να την φονεύσουν δια στραγγαλισμού. Εσώθη όμως χάρις εις την έγκαιρον επέμβασιν των γειτόνων. Αμφότεροι συλληφθέντες παρεδόθησαν εις τον ενταύθα Εισαγγελέα.
  • Ο Παναγιώτης Αθ. Μαμποκούλιας μεταβαίνων εις την σταφιδάμπελόν του, κειμένην εν τη θέσει Καψάνια των Φιλιατρών, υπέστη καθ’ οδόν επίθεσιν λόγω προηγουμένων αφορμών από μέρους των Σωτηρ. Π. Τσούλου, παρ’ ων και ετραυματίσθη εις διάφορα του σώματός του μέρη δια ροπάλων.