Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΠΕΒΙΩΣΕ και εκηδεύθη σεμνοπρεπέστατα  παραπεμφθείσα μέχρι της τελευταίας της κατοικίας υπό της εκλεκτωτέρας κοινωνικής μερίδος της πόλεώς μας μία εκ των σεβαστών δεσποινών της πόλεώς μας η Σταυρούλα Κων. Αναγνωστοπούλου, σύζυγος του γνωστού εμπόρου και αδελφή του αειμνήστου μακαρίτου Ιωάν. Κωστοπούλου.

Η μεταστάσα, τύπος Ελληνίδος γυναικός της καλής εποχής, αληθινή χριστιανή, ήτο σεβαστή παρ’ όλης της κοινωνίας μας, εις ην το άκουσμα του θανάτου της επροκάλεσε ζωηράν θλίψιν. Το «Θάρρος» συλλυπείται θερμώς τους οικείους της.

-ΕΙΣ την εφημερίδα της Κυβερνήσεως εδημοσιεύθη διάταγμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας δια του οποίου επεκτείνεται η Κυριακή ανάπαυσις εις τα καταστήματα της κοινότητος Μεθώνης, ως εξής:

α) Τa εμπορικά και βιοτεχνικά καταστήματα εδωδίμων και αποικιακών, παντοπωλεία, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, λαχανοπωλεία και κουρεία θα μένουν ανοικτά τας Κυριακάς μόνον από της 9ης πρωινής μέχρι της 2ας απογευματινής ώρας.

β) Τα οινοπωλεία, ζυθοπωλεία, μαγειρεία και οινομαγειρεία θα μένουν ανοικτά τας Κυριακάς από της 9ης π.μ. μέχρι της 2ας μ.μ. και από της 6ης μ.μ. μέχρι της 10ης μ.μ. τον χειμώνα και από της 7ης μ.μ. μέχρι της 11ης μ.μ. το θέρος.

γ) Τα καφενεία, ζαχαροπλαστεία και τα λοιπά κέντρα ψυχαγωγίας θ’ ανοίγουν τας Κυριακάς από της 9ης π.μ. άνευ άλλων περιορισμών.