Σήμερα ο 13ος Ανδάνειος Δρόμος με επίκεντρο το Διαβολίτσι

Σήμερα ο 13ος Ανδάνειος Δρόμος με επίκεντρο το Διαβολίτσι

Πάνω στην ιστορική διαδρομή Αρχαία Μεσσήνη-Διαβολίτσι θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο Ανδάνειος Δρόμος.

Για 13η χρονιά δεκάδες αθλητές θα βρεθούν σήμερα Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 6 μ.μ. μπροστά από την Αρκαδική Πύλη έχοντας μπροστά τους την πρόκληση των 17 χλμ.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 5 χλμ. και φυσικά το 1000άρι για τα παιδιά. Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει όλα να είναι έτοιμα για την καλύτερη υποστήριξη και φιλοξενία των αγωνιζομένων.

Σε αυτή την προσπάθεια συνεργάζονται ο Δήμος Οιχαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο τοπικός σύλλογος γυναικών, ο ΣΔΥ Μεσσηνίας, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Δημοτικού Διαβολιτσίου και ο σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας.

 «Με τον αγώνα αυτό συνδέουμε την πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με το Διαβολίτσι, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ανδανίας, η οποία έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας, της πόλης με τα Μυστήρια και τους Αγώνες, της πόλης πού «όρισε» με την «παρακαταθήκη του Αριστομένη» τη θέση της Αρχαίας Μεσσήνης για να αποτελέσει τη συνέχειά της στην ιστορία, της πόλης της Αρχαίας Ανδανίας που όλοι οι Μεσσήνιοι έχουμε καθήκον να εργαστούμε για να βρεθούν τα ίχνη της» είναι το απώτερο μήνυμα του αγώνα.

Διαδρομή 17 χλμ.: Αρκαδική Πύλη – Νεοχώρι – Μαγούλα – Ζευγολατειό – Κεντρικό –Διαβολίτσι (όριο τερματισμού μέχρι τις 8.15 μ.μ.).

Οι εγγραφές συμμετοχής έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά, ενώ περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνει δεκτός την ημέρα του Αγώνα στη Γραμματεία (μέχρι τις 16.45 μ.μ.).

Θα απονεμηθούν κύπελλο στους έξι πρώτους (κατηγορίες ανδρών γυναικών) – Μετάλλιο & Αναμνηστική Φανέλα σε όσους τερματίσουν.

Δρόμος 5.000 μ. (προσφέρεται για τρέξιμο ή περπάτημα. Διαδρομή: Διαβολίτσι – Κεντρικό – Διαβολίτσι (όριο τερματισμού 7 μ.μ.). Την ημέρα του Αγώνα, περιορισμένος αριθμός Δηλώσεων Συμμετοχής, στη Γραμματεία (μέχρι τις 17.50 μ.μ.). Για τους Ανήλικους η Δήλωση Συμμετοχής υπογράφεται από τους Γονείς ή Κηδεμόνες

Θα δοθούν μετάλλια σε όσους τερματίσουν. Στους τρείς πρώτους κάθε κατηγορίας θα δοθεί και το Μετάλλιο του Ανδάνειου Δρόμου 17.000 μ.

Παιδικός δρόμος 1.000 μ.: Κυκλική διαδρομή εντός του Διαβολιτσίου.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του Αγώνα στη Γραμματεία (μέχρι τις 17.50 μ.μ.). Η Δήλωση Συμμετοχής υπογράφεται από τους Γονείς ή Κηδεμόνες.

Θα δοθούν μετάλλια σε όσους τερματίσουν. Στους τρείς πρώτους (αγόρια -κορίτσια) θα δοθεί το Μετάλλιο του Ανδάνειου Δρόμου 17.000 μ.

Ο ιατρικός έλεγχος για όλους τους αγώνες είναι προσωπικός ή αποκλειστική ευθύνη των Γονιών και των Κηδεμόνων των συμμετεχόντων για τους ανήλικους.

Στις 20.30 θα ξεκινήσουν οι απονομές και η σχετική γιορτή με προσφορά φαγητού στους Αθλητές και τους Εθελοντές

Πληροφορίες: Αλεξόπουλος Ευθύμιος, τηλ. 6942 553154 .