Το ταξίδι της Καλαμάτα ’80 για την Α1 Εθνική Βόλεϊ άρχισε χθες στο Κλειστό της Παραλίας

Το ταξίδι της Καλαμάτα ’80 για την Α1 Εθνική Βόλεϊ άρχισε χθες στο Κλειστό της Παραλίας

Πανηγυρικό ήταν χθες το απόγευμα το κλίμα στο Στάδιο της Παραλίας, όπου ξεκίνησε η προετοιμασία της Καλαμάτα ’80, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας βόλεϊ των ανδρών.

Μια ιστορική χρονιά και για τους «Λύκους» και για την πόλη, καθώς μετά από δεκαετίες θα υπάρχει η ευκαιρία εκπροσώπησης σε μια κορυφαία κατηγορία. Η αρχή έγινε με αγιασμό «για το καλό της χρονιάς», στον οποίο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί, ενώ μετά από τις δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και ακολούθησε η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του προπονητή Παναγιώτη Ντάκουρη και των συνεργατών του στο τεχνικό τιμ.

Στα τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη οι «Λύκοι» θα διοργανώσουν για μια ακόμη χρονιά το πολύ δυνατό τουρνουά «Γιάννης Μπουσούνης», ενώ μέχρι την έναρξη της Volley League, όπως είναι η επίσημη ονομασία του πρωταθλήματος, σχεδιάζεται η διεξαγωγή περίπου 7 φιλικών (κάπου μια εβδομάδα πριν θα προηγηθεί το Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» που θα είναι και η πρώτη επίσημη παρουσία της Καλαμάτα ’80 ως ομάδα της Α1).

Ο ΑΟΚ ’80 δεν ήρθε στην Α1 σε ρόλο …περαστικού. Όπως η άνοδος ήρθε πέρυσι ως αποτέλεσμα σχεδιασμένης και μεθοδικής δουλειάς, έτσι και ο στόχος της παραμονής υποστηρίζεται με επιλεγμένες μετεγγραφές (νέα πρόσωπα είναι οι Αμερικανοί Γουέστ, Κοενέν και οι Αλεξάκης, Παλαιολόγος, Σαλωνίτης) κι ένα γεμάτο ρόστερ, αλλά και σε όλα τα επίπεδα με γνώση και επαγγελματισμό. Η Καλαμάτα ’80 διεκδικεί μια ισότιμη θέση στην κατηγορία κι αυτό αποδεικνύει και η ανάληψη της ευθύνης διεξαγωγής της κλήρωσης του πρωταθλήματος στις 11 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα.  

Το ρόστερ της Καλαμάτα ’80 για τη σαιζόν 2023-2024 αποτελούν οι: Ράιαν Κοένεν, Μαουρίτσιο Βιέιτο, Κώστας Δαλακούρας, Γιάννης Μαντέκας (ακραίοι), Ματ Γουέστ, Νίκος Σαλωνίτης, Μηνάς Αραπάκης (πασαδόροι), Νίκος Χριστόφας, Διονύσης Λυκούρεσης, Αλέξανδρος Αλεξάκης, Νίκος Μπιρμπίλης (κεντρικοί), Ροντρίγκο Οκάμπο, Δημήτρης Παλαιολόγος, Φέλιξ Μπλάουελ (διαγώνιοι), Βαγγέλης Ντάκουρης, Γρηγόρης Σκαρτσίλης (λίμπερο).

Το τεχνικό τιμ απαρτίζουν οι: Παναγιώτης Ντάκουρης (προπονητής), Στέφανος Μάνα (βοηθός προπονητή), Κώστας Χατζηχρήστος (γυμναστής), Μιχάλης Ζαχαρόπουλος (στατιστικολόγος), Αλέξης Μπούρας (τιμ μάνατζερ), Θοδωρής Ασημακόπουλος, Νίκη Κόλλια (φυσιοθεραπευτές).

Δηλώσεις
Ο πρόεδρος Κώστας Βλάσσης και ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης στις δηλώσεις τους ανέφεραν ότι όλη η ομάδα περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία, ενθουσιασμό, αλλά και προσδοκίες την έναρξη της νέας χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα, Τάκης Βασιλόπουλος διαβεβαίωσαν για την αμέριστη στήριξη του Δήμου στην ομάδα, με τον τελευταίο να αναφέρει ακόμη ότι τα έργα που γίνονται στο Κλειστό θα έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 2 εβδομάδες (μεταξύ άλλων θα γίνει μεταφορά των μονάδων ψύξης από την Τέντα).

Ο υποψήφιος δήμαρχος, Βασίλης Τζαμουράνης, έριξε τη… μπηχτή για την έντονη ζέστη που επικρατούσε στο Κλειστό της Παραλίας, επισημαίνοντας ότι οι αιρετοί πρέπει εμπράκτως να βρίσκονται δίπλα στον αθλητισμό με βασική υποχρέωση την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, τονίζοντας ακόμη το πάγιο αίτημα για τη δημιουργία ενός παλαί ντε σπορ που λείπει από την πόλη μας.

Και φυσικά η ευχή όλων όσων βρέθηκαν χθες στην «πρώτη» της Καλαμάτα ’80, όπως και όλων των φιλάθλων είναι να εκπληρώσει η ομάδα τους στόχους της.
Χ.Ε.