Β. Κικίλιας: Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με ανέμους 7,8, και 9 μποφόρ – Έκκληση για προσοχή στους πολίτες και ελέγχους από τους φορείς

Β. Κικίλιας: Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με ανέμους 7,8, και 9 μποφόρ – Έκκληση για προσοχή στους πολίτες και ελέγχους από τους φορείς

Έρχεται δύσκολη εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, επεσήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί στην εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ στην τηλεόραση του Open, τονίζοντας παράλληλα ότι οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινο χέρι και κάνοντας έκκληση σε πολίτες και φορείς να δείξουν μεγάλη προσοχή.
“Από αύριο Δευτέρα θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας”, είπε ο υπουργός, και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των συμπολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης..

“Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης και αυτό το βλέπουμε στην Κέρκυρα όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά στο βόρειο μέρος του νησιού και χτες εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και χαλαζόπτωση”, σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι “δυστυχώς σημαντικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο χέρι”.
Στο σημείο αυτό ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την σύλληψη του 87χρονου για εμπρησμό στον ‘Αγιο Στέφανο. «Χτες το βράδυ στον ‘Αγιο Στέφανο συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία επ’αυτοφόρω ένας συμπολίτης μας με εύφλεκτα υλικά ο οποίος πρόλαβε να βάλει φωτιά, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πρόλαβαν να την σβήσουν», ανέφερε ο Υπουργός και πρόσθεσε:

 “Η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά στο δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους. Πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ