Άκης Κατρίτσης: «Η ΔΕΥΑΤ χρωστάει 3+ εκατομμύρια στη ΔΕΗ»

Άκης Κατρίτσης: «Η ΔΕΥΑΤ χρωστάει 3+ εκατομμύρια στη ΔΕΗ»

«Κίνδυνος διακοπής υδροδότησης πόλεων & χωριών και λειτουργίας των Βιολογικών

«Η ΔΕΥΑΤ χρωστάει 3+ εκατομμύρια στη ΔΕΗ. Κίνδυνος διακοπής υδροδότησης πόλεων & χωριών και λειτουργίας των Βιολογικών» τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Άκης Κατρίτσης, σε δελτίο Τύπου του συνδυασμού του «Τριφυλία Ενωμένοι». Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Οργή και σφοδρή ανησυχία μάς προκαλεί η πληροφόρηση περί ληξιπρόθεσμης οφειλής της ΔΕΥΑ Τριφυλίας προς τη ΔΕΗ ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ! Στη με ημερομηνία 28.8.2023 εξώδικη δήλωση – όχληση υπερημερίας της ΔΕΗ προς ΔΕΥΑΤ και Δήμο Τριφυλίας και με κοινοποίηση, μεταξύ των άλλων, στην Εισαγγελία Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, τίθεται προθεσμία 30 ημερών για την εξόφληση του άνω ποσού, σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων.

Η οφειλή αφορά σε 94 αντλιοστάσια ύδρευσης  και βιολογικών καθαρισμών – αποχέτευσης λυμάτων και η ενδεχόμενη διακοπή ηλεκτροδότησης – λειτουργίας τους γίνεται κατανοητό σε τι τραγική κατάσταση θα φέρει τους πολίτες της Τριφυλίας, τις επιχειρήσεις και το περιβάλλον. Τίθενται λοιπόν ερωτήματα για τις τραγικές ευθύνες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης της ΔΕΥΑΤ.

[…] Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε, προκαταβολικά, ότι εκλεγόμενοι ως Δημοτική Αρχή Τριφυλίας θα προκαλέσουμε εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΔΕΥΑΤ».