Άκης Κατρίτσης: «Η Τριφυλία δεν έχει ανάγκη από… χορηγούς. Δεν ανέχεται… πάτρωνες»

Άκης Κατρίτσης: «Η Τριφυλία δεν έχει ανάγκη από… χορηγούς. Δεν ανέχεται… πάτρωνες»

«Η Τριφυλία δεν έχει ανάγκη από… “χορηγούς”. Δεν ανέχεται… “πάτρωνες”. Καθαρά και ξάστερα», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Άκης Κατρίτσης, έπειτα από την τέλεση του αγιασμού των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του «Τριφυλία Ενωμένοι» στο Κοπανάκι το βράδυ της Τετάρτης, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στην ομιλία του ο κ. Κατρίτσης σημείωσε: «Η τοξική συμπεριφορά του κ. Λεβεντάκη οδήγησε τις Κοινότητες σε εγκατάλειψη, σε μαρασμό, σε απαξίωση» και τόνισε: «Δεσμεύομαι: ως δήμαρχος θα είμαι και “συμπρόεδρος” στην κάθε Κοινότητα. Δεσμεύομαι: Για τον ενεργό ρόλο των προέδρων και των Κοινοτικών Συμβουλίων. Δεσμεύομαι: Για την απόδοση της νομοθετημένης πάγιας προκαταβολής. Πιστεύουμε στις αρχές του Κοινοτισμού, στις αρχές της Τοπικής Αποκεντρωμένης Δημοκρατίας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας. Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις σημερινές και τις αυριανές προκλήσεις, στηρίζοντας τους ανθρώπους των χωριών, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες υποδομές και υπηρεσίες που έχει ανάγκη και το μικρότερο χωριό».

«Είμαστε εδώ στον τόπο των Ντρέδων, των Κοντοβουνήσιων, των Λαπαίων και του μαρτυρικού Αετού. Είμαστε στα χώματα που ανδρώθηκε η Λεβεντιά στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης», είπε και συμπλήρωσε: «Έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε την ιστορία του τόπου μας. Η ιστορία είναι παιδαγωγούσα και διαμορφώνει την κοινωνία του αύριο. Η Δημοτική Ενότητα Αετού είναι μαρτυρικός Δήμος και τόπος. Με συμμετοχή στους αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες – προτάσεις για τη Δ.Ε. Αετού, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την Ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας με έδρα τα Φιλιατρά και Παράρτημα στο Κοπανάκι, όπως και τη διεκδίκηση λειτουργίας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, το οποίο μπορεί να στεγαστεί στο κτήριο του Γυμνασίου Κοπανακίου. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των υποψήφιων του συνδυασμού στη Δ.Ε. Αετού, που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.