Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Κάλεσμα σε παιδιά και εφήβους για τη στελέχωση των χορωδιών

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Κάλεσμα σε παιδιά και εφήβους για τη στελέχωση των χορωδιών

Παιδιά και εφήβους από 9 ετών και πάνω για τη στελέχωση των Παιδικών και Νεανικών του Χορωδιών προσκαλεί το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Όπως αναφέρεται, η Παιδική και η Νεανική Χορωδία του Ωδείου έχει μια σημαντική πορεία τα τελευταία χρόνια με μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά και με συναυλίες στην Καλαμάτα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Ο ρόλος μιας παιδικής χορωδίας δεν είναι απλά ψυχαγωγικός, αλλά πολύ πιο σπουδαίος. Είναι μορφωτικός, παιδαγωγικός, κοινωνικός. Παράλληλα δηλαδή με τη μουσική καλλιέργεια και ευχαρίστηση που προσφέρει στα παιδιά, συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών σε μια χορωδία καλλιεργείται το πνεύμα της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας και της υπευθυνότητας.

Μαέστρος των Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών του Ωδείου είναι ο Ιβάν Μάτζαρης, ένας μαέστρος με μεγάλη και διεθνή εμπειρία, ο οποίος γνωρίζει άριστα πώς να εκπαιδεύσει τις παιδικές και νεανικές φωνές.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας κάθε Παρασκευή από τις 18.00 μέχρι τις 19:.00 για να γνωρίσουν τον μαέστρο, την αίθουσα που γίνονται οι πρόβες και να παρακολουθήσουν πρόβα.

Η συμμετοχή των παιδιών κοστίζει 20 ευρώ ετησίως.