Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Νέας Πελοποννήσου» στην Καλαμάτα

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Νέας Πελοποννήσου» στην Καλαμάτα

Π. Τατούλης»: «Κάποιοι θέλουν την Πελοπόννησο πτωχή και να την κυβερνούν οι πλούσιοι πτωχοί»

«Για εκείνους που θέλουν την Πελοπόννησο πτωχή και να την κυβερνούν οι πλούσιοι πτωχοί» έκανε λόγο χθες το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Νέας Πελοποννήσου» στην οδό Ιατροπούλου στην Καλαμάτα.

Ο κ. Τατούλης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο συνυποψήφιό του και βασικό του αντίπαλο, Δημήτρη Πτωχό, τον οποίο χαρακτήρισε υπάλληλο του Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αν εκλεγεί, θα συνεργασθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ως ισότιμος θεσμικός της εταίρος.

Επίσης, ανέλυσε πολλά σημεία του προγράμματος του συνδυασμού του, πώς βλέπει τη Μεσσηνία και γιατί πρέπει οι Μεσσήνιοι και γενικότερα οι Πελοποννήσιοι να τον εμπιστευτούν ξανά.

Η κοσμοπολίτικη Μεσσηνία
Ξεκινώντας στην ομιλία του χθες το βράδυ ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη Μεσσηνία, λέγοντας ότι είναι ένας τόπος εξαιρετικά προικισμένος και προσθέτοντας: «Ένιωθα πάντοτε εδώ στην Καλαμάτα, αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, ότι τούτος εδώ ο τόπος απευθύνει ένα διαρκές κάλεσμα. Ένα κάλεσμα εξωστρέφειας. Ένα κάλεσμα… κοσμοπολιτισμού. Όχι με την έννοια της χλιδής και του πλούτου. Αλλά υπό το πρίσμα της αυθεντικότητας και της υπεροχής ενός τόπου που έχει αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση».

Έκανε δε εκτενή αναφορά στο έργο στις δύο θητείες του ως περιφερειάρχης, λέγοντας: «Αφήσαμε πίσω την εικόνα μιας Περιφέρειας που έμοιαζε όλη με χωματερή και βγήκαμε από την απομόνωση ενός ανύπαρκτου οδικού δικτύου. Αναδομήσαμε ένα κατεστραμμένο παραλιακό μέτωπο από την Καλαμάτα έως τις Κιτριές και σε αυτήν την κατεύθυνση θα ολοκληρώσουμε το σύνολο της αναδόμησης του πλούσιου παράκτιου μετώπου της περιοχής μας. Ξυπνήσαμε έργα που κοιμούνταν για δεκαετίες από το Τζάνε – Καλαμάκι έως το Καλαμάτα – Κορώνη. Παρά τα προβλήματα, εμείς θα είμαστε αυτοί που και τα ξεκινήσαμε και θα τα ολοκληρώσουμε, και άλλα που έπειτα από εμάς εγκαταλείφθηκαν πάλι, όπως το Καλό Νερό- Τσακώνα.

Φτιάξαμε Κέντρα Υγείας για τους συμπολίτες μας, άλλα τα ετοιμάσαμε αλλά δεν προφτάσαμε, και σήμερα είναι η πρώτη μας δουλειά, προκειμένου και η Ανατολική Πυλία να αποκτήσει πρόσβαση σε άμεσες υπηρεσίες υγείας».

Παραδέχτηκε πως έγιναν και λάθη, όμως «παλέψαμε και βγάλαμε το κάρο από τη λάσπη» είπε και πρόσθεσε: «Και σήμερα είμαστε πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε. Η Πελοπόννησος δεν έχει δυνατότητα για άλλο χαμένο χρόνο. Δεν μπορεί να αντέξει άλλα πειράματα. Η Πελοπόννησος πρέπει να οδηγηθεί από στιβαρά χέρια σε ασφαλή νερά. Μαζί ξεκινήσαμε. Και μαζί συνεχίζουμε».

Ξεχωριστή αναφορά ο κ. Τατούλης έκανε στην ομάδα της «Νέας Πελοποννήσου», τονίζοντας πως πρόκειται για μια ομάδα ώριμων πολιτών, με ελεύθερη απόφαση, που τους νοιάζει ο τόπος τους.

«Πλούσιοι πτωχοί»
Εξαπολύοντας επίθεση στο συνυποψήφιό του είπε: «Οι κρίσιμες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα κρίνουν ποιος μπορεί να οδηγήσει την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία στη νέα της σελίδα. Τις εκλογές που κάποιοι πίστευαν ότι θα ήταν μια βόλτα στα αξιοθέατα της Πελοποννήσου. Πως θα ανέβαιναν με φόρα πάνω σε ένα κύμα που θα τους συμπαρέσυρε από την άμμο του βυθού στον αφρό χωρίς καμία προσπάθεια. Που δεν μπήκαν καν στον κόπο να αρθρώσουν μια σοβαρή προγραμματική θέση. Που δε γνωρίζουν κανένα πρόβλημα και που δεν έχουν καμία διάθεση να μάθουν το πώς λύνεται. Και είναι πια σαφές γιατί ήρθαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση: Το ομολογούν οι ίδιοι. Απερίφραστα. Το είπε ο κ. Βορίδης, λέγοντας το εξαιρετικά επικίνδυνο, ότι ψάχνουν για περιφερειάρχη υπάλληλο που να βρίσκεται σε κοινή γραμμή με την κυβέρνηση για την αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το είχε πει έγκαιρα, άλλωστε, αυτό και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Τα πράγματα, όμως, ήρθαν για αυτούς τελικά άβολα. Δυσκολεύτηκαν στο δρόμο. Και όταν πια αναγκάστηκαν να αρθρώσουν δέκα γραμμές προγράμματος, άρχισαν τα ψέματα τις κοροϊδίες και τις ασυναρτησίες».

Συνέχισε λέγοντας ότι και ο ίδιος προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, όμως έχει στηρίξει σκληρά τις απόψεις του, καθώς δεν ήταν βουλευτής αφωνίας, αλλά υπηρέτησε τον πολιτικό πολιτισμό.

«Κανείς από εμάς τότε δε θα σκεφτόταν ποτέ να ξεστομίσει απειλές όπως έκανε στη Σπάρτη ο κ. Βορίδης, λέγοντας ότι όποιος δεν ψηφίσει δεν είναι νεοδημοκράτης! Τα βιβλιάρια κομματικής νομιμότητας να τα αφήσει στο δικό τους παρελθόν – αυτού και της παρέας του, και οι απειλές αυτού του είδους είναι πια για την κοινωνία κωμικοτραγικές και αποξενώνουν τους πολίτες από την πολιτική. Βλάπτουν την κοινωνία».

Εξήγησε πως όταν μπήκε στην αυτοδιοίκηση, μίλησε για την ανάγκη να είναι αυτή ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική και ξεκάθαρα προοδευτική, γι’ αυτό και, όπως συμπλήρωσε, συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, που τον στήριξαν ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια.

«Αλλά παρέμεινα πάντοτε αυτόνομος. Δεν έγινα “υπάλληλος” κανενός κόμματος. Δεν έγινα ποτέ υπηρέτης συμφερόντων», για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Γιατί εκείνοι θέλουν την Πελοπόννησο πτωχή. Πτωχή, που θα την κυβερνούν οι πλούσιοι πτωχοί…».
Β.Β.