Φασαρίες και ζημιές στις βάρκες στις Κιτριές από «νυχτερινούς επισκέπτες»

Φασαρίες και ζημιές στις βάρκες στις  Κιτριές από «νυχτερινούς επισκέπτες»

Σοβαρά προβλήματα από… νυχτερινές επισκέψεις αντιμετωπίζουν οι ψαράδες και οι κάτοικοι στο λιμανάκι των Κιτριών. Όπως μας κατήγγειλαν, τις τελευταίες 10 – 15 μέρες φτάνουν εκεί μέσα στη νύχτα παρέες με μηχανάκια και αυτοκίνητα, προκαλώντας όχι μόνο φασαρία, που ξεσηκώνει την περιοχή, αλλά και ζημιές, καθώς μπαίνουν στις βάρκες και τα επαγγελματικά σκάφη.

Για το φαινόμενο, όπως μας είπε η αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κιτριών Χριστίνα Σταυροπούλου, που είναι και η ίδια ιδιοκτήτρια επαγγελματικού αλιευτικού, έχουν ενημερωθεί το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία.

Σχεδόν κάθε βράδυ

Σύμφωνα με την κα Σταυροπούλου, τις τελευταίες 15-20 ημέρες, σχεδόν κάθε βράδυ, στο λιμανάκι των Κιτριών φτάνουν μηχανάκια και αυτοκίνητα με παρέες, κυρίως νεαρών, με τη μουσική στη διαπασών και κάνοντας φασαρία. Αυτό συμβαίνει μετά τη μία τα ξημερώματα και διαρκεί τουλάχιστον για 2-3 ώρες.

Οι επισκέπτες, όμως, δεν περιορίζονται μόνο στο να κάνουν φασαρία. Μπαίνουν στις βάρκες που είναι δεμένες στο λιμανάκι, αλλά και στα επαγγελματικά σκάφη. Κάθονται, τρώνε, πίνουν και καπνίζουν. Έχουν, δε, καταγραφεί και κρούσματα κλοπών, με μπαταρίες και καλάμια ψαρέματος την άλλη ημέρα το πρωί να λείπουν από τις βάρκες.

Κίνδυνος

Οι ψαράδες έχουν διαπιστώσει και ζημιές στις βάρκες τους, ενώ αυτό που τους ανησυχεί ότι μέσα σε αυτές βρίσκουν πατημένα τσιγάρα, που σημαίνει ότι καπνίζουν δίπλα σε εύφλεκτα υλικά με κίνδυνο να εκδηλωθεί πυρκαγιά, ενώ πολλές φορές στις βάρκες υπάρχουν και μπιτόνια με καύσιμα. Κάποιες φορές οι ιδιοκτήτες έχουν βρει και υπολείμματα από χρήση ναρκωτικών.

Η κα Σταυροπούλου σημείωσε ότι για όλα αυτά έχουν ενημερώσει και το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία, ενώ γίνονται κάποιες περιπολίες, οι οποίες όμως δεν επαρκούν. Μάλιστα, όταν βλέπουν ότι πλησιάζει περιπολικό με φάρο, οι «ταραξίες» απλώς φεύγουν ή μετακινούνται λίγο.

Όλα αυτά τα σκουπίδια μάζεψε ψαράς μόνο από τη βάρκα του, το πρωί που πήγε να την πάρει

Τον μπελά τους έχουν βρει και οι κάτοικοι στις Κιτριές, οι οποίοι δεν μπορούν να κοιμηθούν από τη φασαρία και κάποιοι που τόλμησαν να βγουν στα μπαλκόνια να κάνουν παρατήρηση στους νεαρούς, δέχτηκαν απειλές και βρισιές.

«Πρέπει να υπάρξει πιο έντονη αστυνόμευση στην περιοχή μας. Εμείς βάλαμε και φώτα στο λιμάνι και απλώς οι παρέες μετακινήθηκαν λίγο πιο πέρα για να μη φαίνονται. Έχουν βρει το σημείο ως απόμερο και έρχονται συνέχεια. Δε λέμε να μην έρθουν. Να έρθουν, να κάτσουν, αλλά να μην κάνουν ζημιές και φασαρία», κατέληξε η κα Σταυροπούλου.

Της Βίκυς Βετουλάκη