Γιώργος Αθανασόπουλος: «Να ανανεώσουμε την υπόσχεση για ένα Δήμο Μεσσήνης ανάπτυξης και ευημερίας»

Γιώργος Αθανασόπουλος: «Να ανανεώσουμε την υπόσχεση για ένα Δήμο Μεσσήνης ανάπτυξης και ευημερίας»

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της “Δύναμης Δημιουργίας” στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής από το μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, καθώς και πλήθος υποψηφίων, τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και του συνδυασμού του Γιώργου Αθανασόπουλου.

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας συγκινημένος από τη συγκλονιστική, όπως τη χαρακτήρισε, παρουσία του κόσμου. Πρόσθεσε δε, ότι στόχος είναι να ανανεωθεί η υπόσχεση για καθημερινό δημιουργικό αγώνα, για ένα Δήμο Μεσσήνης της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Υποσχέθηκε επίσης στους παρευρισκόμενους ότι, αν εκλεγεί, θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, αφού πιστεύει ότι ο Δήμος αξίζει τα καλύτερα και θα πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για ευημερία.

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε τη «Δύναμη Δημιουργίας» ως μια ομάδα που συνεργάζεται για να βρει λύσεις στα προβλήματα, για να σχεδιάσει, να διεκδικήσει και να υλοποιήσει έργα και παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Μίλησε δε για την τετραετία που πέρασε, λέγοντας ότι έγιναν πολλά, αλλά σίγουρα μπορούν ακόμα περισσότερα, ενώ αναφέρθηκε ειδικά σε συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Δήμος Μεσσήνης, όπως στον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν ένα Δήμο ανάπτυξης και ανθεκτικότητας. Σε αυτά προστίθενται τα φυσικά τοπία, οι παραλίες και η πολιτιστική κληρονομιά, που μπορούν, σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, να αποτελέσουν μαγνήτη για τους τουρίστες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συμβολή της Δημοτικής Αρχής στο να προχωρήσουν έργα όπως το Καλαμάτα – Ριζόμυλος, το Τζάνε- Καλαμάκι, ο δρόμος Μεσσήνη- Λάμπαινα, το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, ο Βιολογικός του Πεταλίδου, η λιμνοδεξαμενή του Τρικόρφου, αθλητικές εγκαταστάσεις, αγροτικό δίκτυο, υπηρεσίες πρόνοιας κ.λπ.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, αυτά κατά τον κ. Αθανασόπουλο είναι δύο και ειδικότερα το δημογραφικό και η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας.

“Είναι τα προβλήματα της εποχής μας, για τα οποία δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Πρόκειται για ζητήματα πολυπαραγοντικά, που υπερβαίνουν τα όρια του Δήμου και απαιτούν συνεργασία και ολοκληρωμένες πολιτικές σε όλα τα επίπεδα” σχολίασε ο επικεφαλής της “Δύναμης Δημιουργίας”.

Κλείνοντας είπε ότι η Δημοτική Αρχή έκανε πράξη πολλά από αυτά που υποσχέθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, έτσι μπορεί να κοιτάει τον κόσμο περήφανος και πλέον ζητά έναν εκλογικό αγώνα για μια μεγαλύτερη νίκη, μια νίκη που θα οδηγήσει στη δημιουργία του Δήμου Μεσσήνης της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Χαρακτήρισε, τέλος, τα επόμενα πέντε χρόνια ως κρίσιμα για το μέλλον της περιοχής, για να προσθέσει πως “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τα παιδιά το να μείνουν και να δημιουργήσουν στην περιοχή.
Όπως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να γυρίσει το Δήμο πίσω στην αλαζονεία της ημιμάθειας, την τοξικότητα, τον ερασιτεχνισμό και τον αυτοθαυμασμό της ανυπαρξίας”.

Να σημειωθεί πως το εκλογικό κέντρο της «Δύναμης Δημιουργίας» λειτουργεί στην οδό 28ης Οκτωβρίου 17, (ιστοσελίδα της παράταξης: dinamidimiourgias.gr).

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου:
«Ξεκινήσαμε μαζί πριν από τέσσερα χρόνια αυτό το υπέροχο ταξίδι δημιουργίας. Είμαι υπερήφανος που σήμερα βρισκόμαστε ξανά εδώ, μαζί με καινούργιους φίλους, προκειμένου να ανανεώσουμε την υπόσχεση για καθημερινό δημιουργικό αγώνα για ένα Δήμο Μεσσήνης της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδίας μου που μου δώσατε την ευκαιρία να ηγηθώ αυτής της δημιουργικής προσπάθειας και να σας διαβεβαιώσω ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά γιατί πιστεύω ότι αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε  να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες για ευημερία και πρόοδο σε εμάς και τα παιδιά μας.

Φίλες και Φίλοι

Βλέπω το Δήμο Μεσσήνης ως μια οικογένεια που ενώνεται για να δημιουργήσει ένα καλύτερα αύριο. Στη «Δύναμη Δημιουργίας» είμαστε μια ομάδα που συνεργάζεται για να βρει λύσεις στα προβλήματα,  για να σχεδιάσει, να διεκδικήσει και να υλοποιήσει έργα και παρεμβάσεις που θα μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Τα τελευταία 4 χρόνια δουλέψαμε σκληρά. δώσαμε μαζί καθημερινή μάχη για να επαναφέρουμε το Δήμο Μεσσήνης σε λειτουργική κανονικότητα.

Αντιμετωπίσαμε προβλήματα χρόνων και δρομολογήσαμε λύσεις σε έργα που αποτελούσαν ζητούμενο για τον τόπο μας.

Πετύχαμε πολλά αλλά μπορούμε ακόμα περισσότερα.

Αποδείξαμε ότι ξέρουμε και μπορούμε  να οδηγήσουμε την περιοχή μας στην ανάπτυξη και την ευημερία. Αφήνουμε στο παρελθόν την οξύτητα , τους ανούσιους καυγάδες και τους εκπροσώπους τους. Προχωράμε μπροστά, δυνατά και δημιουργικά.

Ο Δήμος Μεσσήνης βρίσκεται μπροστά σε μια εντελώς νέα πραγματικότητα τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και στον τουρισμό. Τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα της περιοχής πρέπει να βρουν τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι των καταναλωτών.  Το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα σύκα, η σταφίδα, η πατάτα και τ’ άλλα μοναδικά κηπευτικά της περιοχής χρειάζεται να αποκτήσουν ταυτότητα με αναγνωρίσιμη ετικέτα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και ενισχύοντας δημιουργικές προσπάθειες.

Στον τομέα του τουρισμού οι μεγάλες επενδύσεις δημιουργούν εντελώς νέα δεδομένα. Τα επόμενα χρόνια η περιοχή μας θα αποτελεί επώνυμο τουριστικό προορισμό. Η διευκόλυνση μικρών και μεσαίων επενδύσεων στο παραλιακό μέτωπο είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας περιόδου. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση όλου του παραλιακού μετώπου από τον Πάμισο μέχρι τη Νέα Κορώνη.

Είναι στρατηγική μας επιλογή να στρέψουμε το βλέμμα μας στη θάλασσα για να δώσουμε προοπτική στην ενδοχώρα. Να συνδυάσουμε τον αγροτικό τομέα με τον τουρισμό  για να δημιουργήσουμε το Δήμο Μεσσήνης της ανάπτυξης και της ανθεκτικότητας. Έχουμε το σχέδιο και αποδείξαμε ότι μπορούμε να επιτυγχάνουμε στόχους. Αποτελούμε Δύναμη Δημιουργίας.

Ζούμε σε μια περιοχή πλούσια σε φυσικούς πόρους και γεωργική κληρονομιά, και είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι αξιοποιούμε αυτούς τους πόρους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ευημερία μας και το μέλλον μας

Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα για μας αποτελεί πραγματικά και όχι στα λόγια πρώτη προτεραιότητα. Αξιοποιώντας την τοπική παράδοση και τις δυνατότητες παραγωγής πιστεύομε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες  και να μετατρέψουμε την περιοχής μας σε ένα  πρότυπο καινοτόμο αγροτικό κέντρο. Ξεκινώντας από τα μικρά καθημερινά όπως η πρόσβαση στα χωράφια  μπορούμε να φτάσουμε στα σημαντικά που είναι η απόκτηση ξεχωριστής ταυτότητας στα προϊόντα της περιοχής μας.

Με βάση αυτή την αρχή εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και υλοποιούμε ένα τεράστιο πρόγραμμα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας συνολικού ύψους 6 εκ ευρώ. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια  και τα επόμενα χρόνια προκειμένου να επιτύχουμε την εύκολη πρόσβαση όλων  στα κτήματα.

Αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της άρδευσης για το μέλλον των καλλιεργειών εκπονήσαμε μελέτη  για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής  στο Τρίκορφο ενώ προχωρήσαμε  στον καθαρισμό του δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου. Συνεχίζουμε διεκδικώντας την κατασκευή μικρών  έξυπνων αρδευτικών μικρού κόστους για άρδευση, πυροπροστασία  και παραγωγή ηλεκτρική ενέργειας. Η κλιματική αλλαγή δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού ενώ  η αξιοποίηση της τεχνολογία μπορεί να δώσει φιλικές και βιώσιμες λύσεις.

Τα προηγούμενα χρόνια  συμμετείχαμε και συμπαρασταθήκαμε σε κινητοποιήσεις για την ανοιξιάτικη πατάτα, την σταφίδα  και την προστασία του ΠΟΠ  «Ελιά Καλαμάτας». Στηρίξαμε την επιμόρφωση των νέων αγροτών και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κίνητρα και ευκαιρίες για εγκατάσταση νέων ανθρώπων στην αγροτική παραγωγή γιατί μόνο έτσι αντιμετωπίζεται η δημογραφική συρρίκνωση.

Ο Δήμος Μεσσήνης διαθέτει μοναδικά φυσικά τοπία, παραλίες και πολιτιστική κληρονομιά που μπορούν να αποτελέσουν μαγνήτη για τους τουρίστες. Είναι καθήκον μας να αξιοποιήσουμε αυτά τα πλούτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δημιουργώντας ένα βιώσιμο και ευφυές τουριστικό μοντέλο που θα οδηγήσει στην ευημερία της περιοχής μας και των κατοίκων της.

Η απόκτηση διακριτής ταυτότητας στον αγροτοδιατροφικό τομέα θα δώσει ώθηση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Μιλάμε για μια νέα αντίληψη που θα ξεκινά από την Αρχαία Μεσσήνη, θα απλώνεται στις καταπληκτικές παραλίες της Αίπειας, του Πεταλιδίου και της Μπούκας και θα φτάνει στα σπάνια γραφικά ορεινά χωρία του Αριστομένη, της Ανδρούσας, του Τρικόρφου, της Βουφράδας, της Ιθώμης, της Αίπειας και του Πεταλιδίου.  Στόχος ένα τουριστικό προϊόν και για τις 4 εποχές του χρόνου με αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Για να ενισχυθούν οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης επανακαθορίσαμε την περιοχή ΛΠ-3 του ΓΠΣ Μεσσήνης. Προχωρούμε την Πολεοδόμηση Β’ κατοικίας στη Μπούκα και ΠΟΕ1 στο Μαυρομμάτι   Παμίσου. Αναθεωρούμε το ρυμοτομικό σχέδιο Λογγά. Εκπονούμε Τοπικά Χωρικά Σχεδία για όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια εκπονούμε μελέτη για την κατασκευή γέφυρας  στις  εκβολές  του  Παμίσου για τη διασύνδεση  Καλαμάτας – Μπούκας, ενώ υποβάλαμε πρόταση χρηματοδότησης για την ανάδειξη μονοπατιών στη Δ.Ε Ιθώμης, Μαγγανιακό και  Πολυλίμνιο.

Το παραδοσιακό μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής έχει φθάσει σε ένα σημείο όπου απαιτείται ανανέωση και προσαρμογή για να μας καταστήσει βιώσιμους και ανταγωνιστικούς. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να βασίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας και της συμμετοχής. Χρειάζεται ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική ευημερία. Είναι κρίσιμο  να λαμβάνονται  υπόψη οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, να ενισχύεται η  συμμετοχή και η συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων φορέων.

Δώσαμε μεγάλο  αγώνα εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και υλοποιούμε τα δίκτυα ακαθάρτων και τον Βιολογικό Καθαρισμό Πεταλιδίου. Τα επόμενα χρόνια θα πράξουμε το ίδιο και για την Αίπεια έτσι ώστε να θωρακιστεί περιβαλλοντικά η περιοχή και να διευκολυνθούν επενδύσεις στον τουριστικό τομέα σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας. 

Δώσαμε και συνεχίζουμε τον αγώνα για ορθολογική διέλευση και αξιοποίηση του νέου οδικού άξονα Καλαμάτα- Μεσσήνη- Ριζόμυλος. Προσπαθούμε να ανατρέψουμε τετελεσμένα και παραλείψεις προηγούμενων χρόνων έτσι ώστε να αποτραπεί μια ιδιόμορφη απομόνωση της περιοχής μας.

Συμβάλλαμε στο ξεμπλοκάρισμα των δρόμων Μεσσήνης – Λάμπαινας  και Τζάνε – Καλαμάκι ενώ  εντάξαμε και ολοκληρώνουμε την παράκαμψη Νεοχωρίου. Η ολοκλήρωση της  κατασκευής των συγκεκριμένων οδικών αξόνων τα επόμενα χρόνια θα ενισχύσει την ασφάλεια και την επικοινωνία όλων των περιοχών  του δήμου μας. 

Δίνοντας προτεραιότητα στο παραλιακό μέτωπο αποκαταστήσαμε τις ζημιές στο λιμάνι Πεταλιδίου. Υλοποιήθηκε η αντιδιαβρωτική προστασία παραλίας Αίπειας και ολοκληρώνουμε τη μελέτη για αντιδιαβρωτική προστασία  του Πεταλιδίου.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης της πόλης της Μεσσήνης, υλοποιούμε τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου. Προχωράμε στην απαλλοτρίωση του Ο.Τ 157 για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου. Ολοκληρώνουμε διανοίξεις δρόμων και δημιουργούμε νέους χώρος στάθμευσης ενώ πραγματοποιούμε ασφαλτοστρώσεις δρόμων μήκους 6,5 χλμ. στην πόλη της Μεσσήνης.

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας από την αλλαγή του κλίματος, την ρύπανση και την απώλεια βιοποικιλότητας είναι πιο επιτακτικές από ποτέ. Κάθε μικρή ή μεγάλη πρωτοβουλία προς την προστασία του περιβάλλοντος έχει τεράστια σημασία για τις μελλοντικές γενιές και για την ευημερία όλων μας

Τα προηγούμενα χρόνια αναλάβαμε πρωτοβουλίες που φέρνουν αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Κλείσαμε την πληγή και  διαχρονική ντροπή του σκουπιδότοπου στα «Λιμενικά» και προωθούμε την πλήρη εξυγίανση του χώρου ενώ προχωρούμε στην κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  Μεσσήνης – Καλαμάτας στο Ασπρόχωμα. Ανανεώσαμε ριζικά τα οχήματα καθαριότητας και αγοράσαμε 600 νέους κάδους απορριμμάτων. Στην κατεύθυνση της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων θα αναβαθμίσουμε  την ανακύκλωση υλικών εδραιώνοντας ταυτόχρονα κουλτούρα μείωσης των απορριμμάτων.

Αναλάβαμε δράση για την  ορθολογική διαχείριση του πιο πολύτιμου πόρου, του νερού. Εγκαθιστούμε σύστημα Τηλεμετρίας, αυτοματισμού, εξοικονόμησης ενέργειας και ελέγχου διαρροών των δικτύων ύδρευσης. Συμβάλουμε στην ολοκλήρωση του νέου  αγωγού ύδρευση από Πήδημα.  Αντικαθιστούμε  τα  δίκτυα  ύδρευσης από πηγές Μπάρκα έως Βελίκα, σε Λογγά, Αδριανή, Κυνηγού  και κατά μήκος της 7ης  Ε. Ο. Για τη μείωση του κόστους κατασκευάζουμε φωτοβολταϊκό πάρκο σε ιδιόκτητο χώρο στην Αδριανή.

Αποτελεί πεποίθηση μας ότι οι κοινωνικές υποδομές που παρέχει ο Δήμος πρέπει να είναι προσβάσιμες, υψηλής ποιότητας και προσαρμοσμένες στις ανάγκες της τοπικής κοινότητας. Η κοινωνική φροντίδα δεν αποτελεί δημοτική επίδειξη φιλανθρωπίας αλλά ουσιαστική προσφορά στον άνθρωπο και την κοινωνική συνοχή. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη συντήρηση των σχολείων και γενικότερα στη στήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών μας και ενισχύσαμε με κάθε τρόπο όλες τις κοινωνικές υποδομές.

Στα πλαίσια αυτά σχεδιάσαμε και ολοκληρώσαμε την ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου   Μεσσήνης.

Ολοκληρώσαμε την επισκευή και την άρση επικινδυνότητας στο Δημοτικό σχολείο Πεταλιδίου.

Ανακατασκευάσαμε την παιδική χαρά του κεντρικού  πάρκου  Μεσσήνης

Ολοκληρώνουμε μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών σχολείων Βαλύρας, 1ο και 3ου Μεσσήνης  καθώς και του Γυμνασίου – Λυκείου Αριστομένη.

Εξασφαλίσαμε την πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα με τοποθέτηση SEATRAC στις παραλίες Μπούκας, Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγίου Ανδρέα.

Ολοκληρώνουμε την οικονομική  εξυγίανση  της  ΚΕΑΔΗΜ

Καθιερώσαμε κοινωνικό συσσίτιο για αδύναμους συνδημότες μας.

Δημιουργήσαμε ΚΔΑΠ στο Πεταλίδι. 

Προχωρούμε στη κατασκευή  καταφυγίου για αδέσποτα  ζώα

Τοποθετήσαμε ράμπες και W.C. ΑΜΕΑ σε σχολεία.

Κατασκευάζουμε στάσεις λεωφορείων σε 12  σημεία του Δήμου

Εκπονήσαμε μελέτες για  υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε σχολεία.

Δημιουργούμε Κέντρο Κοινότητας

Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τα περιφερειακά ιατρεία. Επεκτείνουμε τη φροντίδα στους ηλικιωμένους σχεδιάζοντας παροχή νέων υπηρεσιών.

Έχουμε μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μοναδικές  παραδοσιακές γιορτές και δρώμενα.  Είναι σημαντικό να στηρίξουμε και να προωθήσουμε τον πολιτισμό στον Δήμο μας. Χρειάζεται να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να δημιουργήσουμε χώρους και εκδηλώσεις που θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση των πολιτών. Για το σκοπό αυτό:

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και αποπερατώνουμε το Φιλοσοφικό  Κέντρο  Μεσσήνης το οποίο παρέμενε επί δεκαετίες γιαπί.

Συμμετέχουμε στην εκπόνηση   μελέτης  για την κατασκευή νέου  μουσείου  στην  Αρχαία  Μεσσήνη

Υλοποιούμε τη δομική, ενεργειακή και λειτουργική αποκατάσταση του Μουσείου Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη.

Ενδυναμώσαμε το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Στηρίξαμε και προβάλαμε το Νησιώτικο Καρναβάλι με στόχο την αναζωογόνηση και ενίσχυση της νεανικής συμμετοχής.

Ενισχύσαμε το παραδοσιακό πανηγύρι της Μεσσήνης με δράσεις εξωστρέφειας για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής αγοράς.

Διοργανώσαμε και ενισχύσαμε οικονομικά πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων.

Η δημιουργία και βελτίωση αθλητικών υποδομών στον Δήμο Μεσσήνης αποτέλεσε βασική μας προτεραιότητα. Είναι σημαντικό να διαθέτουμε κατάλληλους χώρους για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά, τους νέους και τους ενήλικες της περιοχής  μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναβαθμίσαμε το   Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, με κατασκευή ταρτάν στίβου, φωτισμό, τοποθέτηση καθισμάτων και ανακατασκευή αγωνιστικού χώρου γηπέδου ποδοσφαίρου.

Ανακαινίσαμε το  κλειστό Γυμναστήριο  Μεσσήνης, με μόνωση οροφής, αντικατάσταση παρκέ, αντικατάσταση φωτισμού με λάμπες led, τοποθέτηση καθισμάτων και σύγχρονων μπασκετών, αναβάθμιση της αίθουσας βαρών και των αποδυτηρίων.

Κατασκευάζουμε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις  στο Γυμνάσιο -Λύκειο Χατζή.

Κατασκευάσαμε  γήπεδο  ποδοσφαίρου  7Χ7 στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης.

Αναβαθμίσαμε το  Αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου.

Κατασκευάσαμε  αθλητικό κέντρο στη Λευκοχώρα.

Τοποθετήσαμε κερκίδες στα γήπεδα Αγίου Νικολάου Μεσσήνης και Βαλύρας και τοποθετούμε στο γήπεδο Ανδρούσας.

Ασφαλτοστρώσαμε το δρόμο προς γήπεδο ποδοσφαίρου Βαλύρας και αναβαθμίζουμε το γήπεδο  μπάσκετ.

Ολοκληρώνουμε τις μελέτες  για την κατασκευή αποδυτηρίων ποδοσφαίρου και τένις καθώς και αναψυκτηρίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Νικολάου.

Εκπονήσαμε μελέτη ολικής αναβάθμισης του γηπέδου Ανδρούσας.

Ο σύγχρονος Δήμος πρέπει να είναι επικεντρωμένος στον πολίτη, διασφαλίζοντας την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των κατοίκων. Επενδύουμε στην τεχνολογία και την ψηφιακή καινοτομία, διευκολύνοντας την πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες.

Ενισχύσαμε την αυτονομία των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων μέσα από την παραχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων. Οι πρόεδροι ήταν συνεργάτες μας γι’ αυτό και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σήμερα στο πλευρό μας.

Προχωρούμε στον εκσυγχρονισμό και την  ανακαίνιση  των ΚΕΠ και υλοποιούμε δράσεις για τη δημιουργία ψηφιακού δήμου  φιλικού προς τους πολίτες. 

Ο Δήμος Μεσσήνης αντιμετωπίζει δύο μεγάλα προβλήματα το δημογραφικό και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας. Είναι τα προβλήματα της εποχής μας για τα οποία δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Πρόκειται για ζητήματα πολυπαραγοντικά που υπερβαίνουν τα όρια του δήμου και απαιτούν συνεργασία και ολοκλήρωνες πολιτικές σε όλα τα επίπεδα.

Η μείωση και η γήρανση του πληθυσμού στο δήμο μας όπως αυτή καταγράφηκε στην απογραφή θα πρέπει να κινητοποιήσει του πάντες.  Είναι καθήκον μας να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να αναζητήσουμε λύσεις. Με επιδότηση της εγκατάστασης νέων στην αγροτική παραγωγή, με προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα και βέβαια με την αναβάθμιση των κοινωνικών υποδομών για το νέο και την οικογένεια μπορούμε αρχικά να επιβραδύνουμε τη δημογραφική συρρίκνωση και να αναστρέψουμε μελλοντικά την αρνητική τάση. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια δίνοντας καθημερινή μάχη σε όλα τα επίπεδα.

Η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας αποτέλεσε καθημερινή μας προτεραιότητα. Δεν σταματήσαμε στιγμή να ενδιαφερόμαστε και να ζητούμε αύξηση αστυνόμευσης αλλά και πολιτικές που θα δημιουργούν ομαλές συνθήκες κοινωνικής συνύπαρξης. Καταφέραμε αρκετά πράγματα, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι, χρειάζονται πολλά περισσότερα έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε επιτύχει το στόχο μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να δίνω προσωπικά καθημερινά τη μάχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση της αστυνόμευσης αλλά κα την επέκταση χρήσης τεχνολογικών μέσων για τη φύλαξη της περιουσίας του Δήμου και των δημοτών. Γνωρίζουμε τι απαιτείται γι’ αυτό και ζητούμε από την πολιτεία την εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της μικροπαραβατικότητας.

Δεν θέλω απόψε να σας πως πόσο καλά τα κάναμε όλα. Κάναμε και λάθη. Υπήρχαν και αδυναμίες. Δεν μπορεί όμως κανένας να μας κατηγορήσει ότι δεν προσπαθήσαμε. Βρεθήκαμε δίπλα στο πολίτη και το πρόβλημα. Δεν εφησυχάσαμε και δεν κρυφτήκαμε. Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά γνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερα. Εμείς θέλουμε πάντα περισσότερα.

Είναι  αλήθεια ότι πετύχαμε πολλά. Ότι υποσχεθήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια το κάναμε πράξη. Είμαι υπερήφανος που μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας ζητήσω να ξεκινήσουμε από σήμερα τον εκλογικό αγώνα για μια νέα μεγαλύτερη νίκη. Μια νίκη που θα μας οδηγήσει στη δημιουργία του δήμου Μεσσήνης της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για το μέλλον της περιοχής μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να στερήσουμε από τα παιδιά μας τη δυνατότητα να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Δεν έχουμε δικαίωμα να γυρίσουμε πίσω στην αλαζονεία της ημιμάθειας, την τοξικότητα, τον ερασιτεχνισμό και τον αυτοθαυμασμό της ανυπαρξίας. Προχωράμε μπροστά δυνατά και δημιουργικά. Δεν υπάρχουν περιθώρια για κανέναν εφησυχασμό. Δίνουμε τον αγώνα σπίτι – σπίτι για τη μεγάλη νίκη της δημιουργίας και της προοπτικής.

Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας,

Να μετουσιώσουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες, το πάθος, το πείσμα μας σε Δύναμη Δημιουργίας για τον τόπο μας.

Ξέρουμε, θέλουμε  και μπορούμε να κάνουμε το  Δήμο Μεσσήνης σύγχρονο, ευρωπαϊκό και ασφαλή. Δήμος να ζεις και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου. Το απαιτούμε, το αξίζουμε και θα το πετύχουμε.

Όλοι μαζί στον αγώνα για έναν ασφαλή, σύγχρονο, πρωτοπόρο, δημιουργικό Δήμο Μεσσήνης. Όλοι μαζί στο μονοπάτι της προόδου, της προκοπής, της ανάπτυξης. Όλοι μαζί με τη ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για το ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ!».