Ι.Μ. Μεσσηνίας: Εσπερίδα προς τιμήν του αοιδίμου καθηγητή Μάρκου Ορφανού

Ι.Μ. Μεσσηνίας: Εσπερίδα προς τιμήν του αοιδίμου  καθηγητή Μάρκου Ορφανού

Στο πλαίσιο αναγνώρισης του έργου και της διακονίας προσώπων που κατάγονταν από τη Μεσσηνία και την έκαναν να νιώθει υπερήφανη γι’ αυτούς, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα,  στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Φλαρίου) Καλαμάτας, εσπερίδα προς τιμήν του αοιδίμου Μάρκου Ορφανού, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του εκ Μεσσηνίας καταγομένου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών από της κοιμήσεώς του.

Στην ως άνω εσπερίδα εκλήθησαν διαπρεπείς καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι θα αναφερθούν στην προσωπικότητα και το έργο του αοιδίμου καθηγητού.

Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν κατά σειρά:

-Iωάννης Μπουγάς, μεταδιδακτορικὸς ερευνητής του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ, με θέμα: «Σύντομη Βιογραφία του Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάρκου Αν. Ορφανού. Ανέκδοτη αλληλογραφία με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Δασκαλάκη»

-Κωνσταντίνος Λιάκουρας, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ., με θέμα «Το δογματικό έργο του Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάρκου Αν. Ορφανού»

-Κωνσταντίνος Κορναράκης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με θέμα «Το ανθρωπολογικό έργο του ομοτίμου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάρκου Αν. Ορφανού».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.