Η Παναγία Βουλκανιώτισσα επέστρεψε από τη Μεσσήνη στον θρόνο της

Η Παναγία Βουλκανιώτισσα επέστρεψε από τη Μεσσήνη στον θρόνο της

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης εκατοντάδες πιστών συνόδευσαν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στο οδοιπορικό επιστροφής της, για την Ιερά Μονή Βουλκάνου.

Την εικόνα είχε υποδεχθεί η Μεσσήνη, πριν από οχτώ ημέρες, σε ανάμνηση θαύματος που είχε επιτελέσει η Θεοτόκος στην περιοχή, κατά τις αρχές του 18ου αιώνα.

Νωρίτερα στο Μετοχιακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου είχε εναποτεθεί για προσκύνημα, τελέστηκαν Εσπερινός και Παράκληση χοροστατούντος του μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Η Παναγία διήλθε με λιτανευτική πομπή τους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με βασιλικό, μυρτιές και ροδοπέταλα, και κατέληξε στο ναΰδριο της Αγίας Παρασκευής στην είσοδο της πόλης.

Απευθυνόμενος ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων στους πιστούς, αναφέρθηκε στη χάρη της Θεομήτορος και εξήρε το σεβασμό, την τιμή και την αγάπη του μεσσηνιακού Λαού στο ιερό πρόσωπό της. Συνάμα μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στους πιστούς, ευχαριστώντας τον για τη μεγάλη ευλογία της προσκλήσεώς του να υποδεχθεί αλλά και να ξεπροβοδίσει την θαυματουργό Εικόνα, η οποία είναι έφορος της Ιεράς Μονής της μετανοίας του.

Αμέσως μετά, την παρέδωσε στον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βουλκάνου αρχιμανδρίτη Προκόπιο Σμυρνή, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της επιστροφής στο θρόνο της.

Να σημειωθεί πως παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.