Ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ και υποδομές κυριάρχησαν σε συνάντηση στην Κορώνη

Ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ και υποδομές κυριάρχησαν σε  συνάντηση στην Κορώνη

Υπό την οργάνωση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου

Η δημιουργία Σταθμού του ΕΚΑΒ στην Κορώνη κυριάρχησε σε άλλη μια συνάντηση φορέων και επαγγελματιών στην περιοχή από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στην Κορώνη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, όπου συμμετείχαν και πήραν τον λόγο οι εξής: ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την «Αγωνιστική Συνεργασία» Ιωάννης Μιχαλόπουλος και ο περιφερειακός του σύμβουλος Θανάσης Πετράκος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» Ζαχαρίας Αξιοτόπουλος και Διονύσιος Μουτζούρης, ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθανάσιος Ραδιώτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Ευάγγελος Ξυγκώρος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βασιλιτσίου Γεώργιος Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χώρας Σωτήριος Φωτεινόπουλος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Πετρούλιας.

Υποτονικό οικονομικό κλίμα

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος Βαγενάς καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και ανέφερε, εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ότι για την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, απαιτείται στενή συνεργασία όλων. Αναφέρθηκε επίσης στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, στο τι προβλέπει και σε ποια σημεία χρειάζεται βελτίωση, καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και πώς αυτή θα εξελιχθεί στο προσεχές μέλλον.

Συγκεκριμένα, κατέστη σαφές ότι λόγω των επιπτώσεων από τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αλλά και της ακρίβειας που συνεχίζει να καλπάζει σε τρόφιμα, καύσιμα και ενέργεια, η οικονομία θα παραμείνει υποτονική και οι προσδοκίες για ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος θα φαντάζουν υπερβολικά αισιόδοξες.

Σταθμός ΕΚΑΒ

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, Παναγιώτης Μαργιάννης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις τριάντα συλλογικότητες που συνυπέγραψαν το πάγιο αίτημα του συλλόγου για ίδρυση Σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη. Επίσης, ζήτησε να μεσολαβήσουν η Ομοσπονδία και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προκειμένου να προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και να συζητηθεί το όλο θέμα.

Επίσης, αναφέρθηκε στις υποδομές που στερείται η Κορώνη και που επηρεάζουν την ανάπτυξή της, όπως είναι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, η βελτίωση του οδικού δικτύου Φοινικούντα – Κορώνη και η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, ώστε να είναι εφικτός ο ελλιμενισμός σκαφών αναψυχής και αλιευτικών.

Τέλος, ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον κ. Μαργιάννη, καθώς και όλο το Δ.Σ., για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.