Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών με συγκέντρωση αναγκαίων ειδών

Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών με συγκέντρωση αναγκαίων ειδών

Έχουν ήδη σταλεί 15 τόνοι νερού

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών στέκεται η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Παρακολουθώντας την εξέλιξη των καταστρεπτικών πλημμυρών που πλήττουν την περιοχή της Θεσσαλίας (Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα) τις τελευταίες μέρες, αποφάσισε να συνδράμει με τη συγκέντρωση και αποστολή αναγκαίων ειδών.

Ενώπιον αυτής της πρωτοφανούς δοκιμασίας που βιώνει ο ελληνικός λαός από τις καταστρεπτικές πλημμύρες, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας απευθύνει κάλεσμα στον καθένα μας να εκφράσει τα φιλάνθρωπα, αλληλέγγυα συναισθήματά του, όπως το έχει πράξει και κατά το παρελθόν η τοπική κοινωνία, όπου και όποτε χρειάστηκε, με αξιέπαινα αποτελέσματα.

Για το σκοπό αυτό, η Μητρόπολη αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ειδών προσωπικής υγιεινής, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Αυτά θα συγκεντρώνονται, από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στους χώρους του Ασύλου Ανιάτων (οδός Λακωνικής 333, Καλαμάτα), από τις 7.00 το πρωί έως 2.00 μετά το μεσημέρι, καθημερινά.

Σε ανακοίνωσή της δε για τη συλλογή των απαραίτητων ειδών, σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Η επόμενη ημέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για χιλιάδες συμπατριώτες μας και αυτό το γνωρίζουμε καλά εμείς οι Μεσσήνιοι, που βιώσαμε τις ίδιες άσχημες καταστάσεις κατά τους σεισμούς του 1986, τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007 και τις πλημμύρες του 2016».

Ήδη δε έχουν σταλεί 15 τόνοι νερού.

Τα αναγκαία είδη είναι τα εξής:

•Εμφιαλωμένο νερό (του 1 1/2 λίτρου και των 500 ml)

•Κλινοσκεπάσματα (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση)

•Τρόφιμα μακράς διαρκείας: μακαρόνια, ρύζι, όσπρια κονσέρβες (με αυτόνομο άνοιγμα), γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, κρουασάν, μπισκότα

•Βρεφικά είδη: Γάλα βρεφικό, μπιμπερό, μωρομάντηλα, πάνες

•Είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα, σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες (ατομικές συσκευασίες), δοχεία τροφίμων και μαχαιροπήρουνα μιας χρήσεως.