Καλαμάτα – Καλλιθέα: Όλα για την πρόκριση στους «16»

Καλαμάτα – Καλλιθέα: Όλα για την πρόκριση στους «16»

Μεγάλος αγώνας σήμερα στις 4 το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας, με την Καλαμάτα να υποδέχεται την Καλλιθέα για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πρώτη επίσημη εμφάνιση της τοπικής μας ομάδας μπροστά στο κοινό της και το διακύβευμα μεγάλο, καθώς ο νικητής θα προκριθεί στους «16» του θεσμού.

Η Μαύρη Θύελλα έδειξε την ποιότητα και το δυναμισμό της την περασμένη Κυριακή, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 2 μέσα στο ΟΑΚΑ.
Η Καλλιθέα βέβαια δεν έχει πολλή σχέση με τον Παναθηναϊκό Β’, αλλά κόντρα σε μια από τις βασικές ανταγωνίστριες για την άνοδο η Καλαμάτα θα τα δώσει όλα στο απογευματινό ματς για τη νίκη.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον προπονητή, Περικλή Αμανατίδη να ανακοινώνει 24μελή αποστολή: Μέντες, Γιαννίκογλου, Βαλεριάνος, Κωστούλας, Ραπόζο, Μόζερ, Αρίμπας, Παπατόλιος, Δημόπουλος, Καραγκούνης, Κωνσταντινόπουλος, Άλβες, Κάνιας, Κατάλντι, Τάτος, Ακόστα, Αρναρέλλης, Γρίβας, Ρόβας, Πασάς, Δρούγας, Μουζάκης, Μπαράλες, Μπενίτες. Αποκλείστηκαν οι Τριανταφυλλάκης, Μπαξεβάνος, Λαδάς και Καραχάλιος.

Τον αγώνα με την Καλλιθέα αναμένεται να παρακολουθήσει από τις κερκίδες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα, Γιώργος Πρασσάς κι αυτό είναι σίγουρα ένα επιπλέον κίνητρο για τους «μελανόλευκους» ποδοσφαιριστές.

Ανακοίνωση για εισιτήρια κυπέλλου και Μπουτίκ
Όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Καλαμάτας τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Καλλιθέα διατίθενται σήμερα από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 2 μ.μ. από τα γραφεία της ΠΑΕ και στη συνέχεια από τα εκδοτήρια του Σταδίου της Παραλίας. Η τιμή τους είναι 10 και 15 ευρώ.

Επίσης, από τα γραφεία της ΠΑΕ Καλαμάτα, στην οδό Φραντζή 14, οι φίλαθλοι της τοπικής μας ομάδας μπορούν να βρουν αγωνιστικές εμφανίσεις, φούτερ, είδη δώρων κ.α. που διατίθενται από την μπουτίκ.

Αποτελέσματα-πρόγραμμα 4ης φάσης

ΦΣ Κοζάνη-ΠΑΕ Χανιά 1-2

ΠΑΟ Βάρδας-Νίκη Βόλου 1-3

Αχαρναϊκός-Πιερικός 1-0 (0-0 κ.α.)

ΑΕΛ-Τηλυκράτης Λευκάδας 3-0

Σήμερα, 4 μ.μ.

Μικρασιατικός-Απόλλων Παραλιμνίου

Καλαμάτα-Athens Kallithea

Τετάρτη 4/10, 4 μ.μ.

Αιγάλεω-Διαγόρας Ρόδου

-Ο εξ αναβολής αγώνας Αιολικός-Αναγέννηση Καρδίτσας για την 3η φάση αναβλήθηκε χθες εκ νέου

Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΠΑΕ Καλαμάτα ο Τσιμπανάκος
Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε ότι «ο Ευρυπίδης Τσιμπανάκος αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στην Μαύρη Θύελλα. Ο κ. Τσιμπανάκος μέχρι το τέλος της προηγούμενης βδομάδας ήταν σύμβουλος στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός και μάλιστα ο Πρόεδρος της ομάδας μας κ. Πρασσάς ευχαριστεί την ομάδα των Σερρών και τον Πρόεδρο της κ. Καζιά για την κατανόηση που επέδειξε ώστε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος να έρθει στον σύλλογο μας.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας γεννήθηκε το 1984 και υπήρξε ποδοσφαιριστής από το 2003 για μια δεκαετία σε πολλές ομάδες όπως Ολυμπιακός Βόλου, Ιωνικός, Προοδευτική, Παναχαϊκή, Χανιά, Τρίκαλα κλπ.

Σαν παράγοντας ασχολήθηκε με Πανελευσινιακό όπου πανηγύρισε την άνοδο στην Β Εθνική, ενώ άνοδο είχε και με τα Τρίκαλα και την Νίκη Βόλου από την Β στην Α εθνική. Στον Ολυμπιακό Βόλου πανηγύρισε την άνοδο στην Β Εθνική με προπονητή τον Περικλή Αμανατίδη, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος από τον Ιούλιο του 2019 για μια διετία, πριν ασχοληθεί πέρυσι με τον Πανσερραϊκό όπου πανηγύρισε την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Καλαμάτας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, κάνοντας γνωστή «τη φιλική λύση της συνεργασίας της με τον ειδικό σύμβουλο της διοίκησης Ευριπίδη Τσιμπανάκο, ο οποίος αποχωρεί από την ομάδα μας για προσωπικούς λόγους μετά από 1,5 χρόνο προσφοράς και μετά την συμβολική και ιστορική άνοδο της στη Super League έπειτα από 12 χρόνια και έχοντας και ο ίδιος ένα μεγάλο κομμάτι αγωνιστικής, οργανωτικής και διοικητικής συμβολής σε αυτή την επιτυχία.

Ο Ευρίπιδης Τσιμπανάκος συνέβαλλε και την φετινή σεζόν στην οργάνωση και στο “χτίσιμο” της ομάδας για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League και αποχωρεί, γνωρίζοντας πως η πόρτα της ΠΑΕ Πανσερραϊκός θα είναι ανοιχτή οποτεδήποτε και αν αποφασίσει ο ίδιος να επιστρέψει».

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΤΑΠ Π.Σ. «Η Καλαμάτα» για νέο γήπεδο
Υπεγράφη χθες μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του ΤΑΠ Π.Σ. «Η Καλαμάτα» με σκοπό την από κοινού αναζήτηση κατάλληλου χώρου και χρηματοδότησης για την κατασκευή ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας έγινε από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον Πρόεδρο του ΤΑΠ Π.Σ. «Η Καλαμάτα» Θεόδωρο Παπαθεοδωρίδη, παρουσία του Προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Καλάματα, Γιώργου Πρασσά.

Αναλυτικά, σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας, όπως αυτός περιγράφεται είναι η από κοινού αναζήτηση κατάλληλου χώρου, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο, για την εγκατάσταση του Σωματείου. Ο Δήμος Καλαμάτας μέσω των Αρμοδίων Υπηρεσιών του, οι οποίες έχουν την σχετική τεχνογνωσία, θα συμβάλλει στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου, ο οποίος θα πληροί τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, θα είναι συμβατός με τις Πολεοδομικές Ρυθμίσεις και θα είναι εύκολα προσπελάσιμος. Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας, από κοινού με το Σωματείο, θα συμβάλλει στην αναζήτηση, εξεύρεση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών πηγών για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Όπως ειπώθηκε στη χθεσινή συνάντηση, η προσπάθεια για το γήπεδο της Καλαμάτας, έχει έναν ορίζοντα υλοποίησης 5ετίας, ενώ υπάρχουν διάφορες τοποθεσίες που εξετάζονται για την εγκατάστασή του.

Τέλος, σε ερώτηση της δημοσιογράφου Σίσσυς Τριάντου από το Best TV, προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ Καλαμάτα, για την επίμαχη ανακοίνωση στήριξης συγκεκριμένου υποψηφίου για τις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Πρασσάς, επανέλαβε ουσιαστικά το περιεχόμενο της δεύτερης «διορθωτικής» ανακοίνωσης, ότι δηλαδή δεν ήταν μια πολιτική τοποθέτηση που συνδέεται με κόμματα, αλλά υποστήριξη προς έναν συμπατριώτη μας πολιτικό, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδο της περιοχής μας.