Καλαμάτα: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων «Συγγραφείς στο αίθριο»

Καλαμάτα: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων «Συγγραφείς στο αίθριο»

Από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων «Συγγραφείς στο αίθριο» που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις. Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο αίθριο και στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Εκεί το κοινό της Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συνομιλήσει με τρεις καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς με αφορμή την κυκλοφορία των νέων τους βιβλίων.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στο αίθριο της βιβλιοθήκης, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Δίκη Σουάρεφ» του Χρήστου Χωμενίδη. Με το συγγραφέα συνομίλησαν η Πιπίνα Κουμάντου, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και η Μάγδα Σουλιώτη, διευθύντρια της βιβλιοθήκης. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου Λεωνίδας Βέλλης.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στο αίθριο της βιβλιοθήκης, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Καλντερίμι» του Γιάννη Καλπούζου. Με το συγγραφέα συνομίλησε και διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο η Δήμητρα Δημοπούλου, φιλόλογος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Η τέχνη να μην αισθάνεσαι τίποτα» στον χώρο του αναγνωστηρίου της βιβλιοθήκης (λόγω βροχής). Με τη συγγραφέα συνομίλησε και διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο η Έφη Πράτη, φιλόλογος, Γ.Γ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Δοθείσης της ευκαιρίας, από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας απευθύνονται ευχαριστίες «σε όλους τους φίλους της βιβλιοθήκης που παρέστησαν στις εκδηλώσεις, το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις για την πολύτιμη συνεργασία, καθώς και όλους τους εθελοντές για την καθοριστική προσφορά τους στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τους επόμενους “Συγγραφείς στο αίθριο” τον Ιούνιο του 2024».