Καλαμάτα: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Καλαμάτα: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Αποστολή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές

Στις πληγείσες περιοχές του Βόλου και Καρδίτσας έφτασαν χθες Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας, δύο κλιμάκια εθελοντών, της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με πυροσβεστικά οχήματα, αντλητικά συγκροτήματα, φουσκωτή λέμβο και εξοπλισμό.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, είναι σε επικοινωνία με τους αρμοδίους, προκειμένου ο Δήμος να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα σε αυτή τη χρονική στιγμή: εμφιαλωμένο νερό, κονσέρβες και ξηρά τροφή (μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές κ.ά.), προκειμένου να αποσταλεί βοήθεια στους δοκιμαζόμενους πολίτες των πληγεισών περιοχών.

Ήδη έχει δοθεί οδηγία, προκειμένου να υπάρξει συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης, στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, καθημερινά και ώρες 09:00-14:00 και 18:00-20:00.

Οι φορείς και οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργο Φάβα στο τηλέφωνο 6945-237810 και τον Πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα στο τηλέφωνο 6948-073632.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων
Κάλεσμα για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων προς ενίσχυση των πλημμυροπαθών οικογενειών.
Σημείο συγκέντρωσης τροφίμων στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος, οδός Κεφάλα 5:

Δευτέρα & Τετάρτη 08:00-15:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:00-14:30

Τηλ. 27210 87737 & 27210 88313.



ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συλλογή ειδών αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς
Συλλογή ειδών αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς

θα γίνεται στο χώρο διεξαγωγής του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» στο Πάρκο Λιμενικού.

«Στεκόμαστε», αναφέρεται, «αλληλέγγυοι στο δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας. Ακραίο φαινόμενο είναι η πολιτική τους, που αφήνει ανοχύρωτο το λαό! Η οργή και η αγανάκτηση για την ανείπωτη καταστροφή να γίνει αγώνας και διεκδίκηση. Μόνος ο λαός σώζει το λαό!

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πλημμύρες. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

-Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι

-Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμοί

-Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη

-Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας)

– Φακοί».