Κοινό όραμα…

Κοινό όραμα…

Πριν από μερικά χρόνια η Λίνα Μενδώνη, ως γ.γ. του ΥΠΠΟ, δυσανασχετούσε ανοιχτά στους δημοσιογράφους για το ρόλο του σωματείου «Διάζωμα» που ίδρυσε ο Σταύρος Μπένος, έγραφε χθες η Βασιλική Τζεβελέκου στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Και συνεχίζει: “Σήμερα ΥΠΠΟ – «Διάζωμα» μοιράζονται το «κοινό όραμα». Ποιο είναι αυτό; «Ανάπτυξη ενός νέου είδους πολιτιστικής επιχειρηματικότητας που συνδυάζει αρμονικά και αξιοποιεί το τεράστιο κεφάλαιο της πολιτιστικής κληρονομιάς, τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, τον τουρισμό και τις συμβατικές επιχειρηματικές και τις οικονομικές δραστηριότητες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Χθες (σ.σ. προχθές), η υπουργός Πολιτισμού άνοιξε διαδικτυακά τις εργασίες της ΙΣΤ’ Γενικής Συνέλευσης του σωματείου με τίτλο «Ήπειρος 10 χρόνια μετά» και αναφέρθηκε στο νέο μνημόνιο συνεργασίας που αφορά 30 σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Έπεται, δε, προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε ΥΠΠΟ, ΟΔΑΠ, Περιφέρεια Ηπείρου και «Διάζωμα».

Τι και ποιος άλλαξε άραγε;”.

Α.Π.