Κύπελλο Εθελοντή Δότη: Κολύμβηση, τρέξιμο, ιστιοπλοΐα ΑμΕΑ και ενημέρωση-εγγραφή για ιερό σκοπό

Κύπελλο Εθελοντή Δότη: Κολύμβηση, τρέξιμο, ιστιοπλοΐα ΑμΕΑ και ενημέρωση-εγγραφή για ιερό σκοπό

Το 12ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο με επίκεντρο τις εγκαταστάσεις του βασικού διοργανωτή, Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Χθες στις εγκαταστάσεις της παραλίας δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τον πρόεδρο Γιάννη Αδαμόπουλο, να επισημαίνει αρχικά ότι το μήνυμα που υπενθυμίζει και φέτος ο αγώνας είναι ότι η δωρεά μυελού των οστών μπορεί να σώσει ζωές.

Όπως ενημέρωσε θα διεξαχθούν αγώνες ιστιοπλοΐας ΑμΕΑ από τις Κιτριές έως το λιμάνι (17 ν.μ.) με τη συμμετοχή αθλητών του συγκεκριμένου νεοσύστατου τμήματος του ΝΟΚ και αποστολής από το Μεσολόγγι (εκκίνηση στις 11 π.μ.), αγώνες κολύμβησης (6.30 μ.μ.) και αγώνας δρόμου 5 χλμ. (έναρξη 7.30 μ.μ.). Όπως τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος, ο κόσμος μπορεί να συμμετάσχει όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά μπορεί να βρεθεί στην παραλία στο χώρο του ΝΟΚ (4-9 μ.μ.) για να ενημερωθεί και να εγγραφεί ως εθελοντής δότης. Οι φετινές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 8.15 μ.μ. με τις απονομές και με την παράσταση καραγκιόζη από τον Α. Τσώνη «Ο Καραγκιόζης αιμοδότης» που θα ξεκινήσει στις 8.45 μ.μ.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ανδρέας Τσουκαλάς, συνεχάρη τους υπεύθυνους του ΝΟΚ για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια βρίσκεται δίπλα τους γι’ αυτή την πολύ σπουδαία δράση, η οποία προωθεί τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό, αλλά και την προβολή της Καλαμάτας. Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει το Σάββατο για να ενημερωθεί, να αγωνιστεί και να παρακολουθήσει τη διοργάνωση.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας δήλωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι υποχρεωμένος να υποστηρίζει τέτοιες δράσεις που ενισχύουν τον εθελοντισμό, τον οποίο έχει ιδιαίτερα ανάγκη η κοινωνία μας και κάλεσε κι αυτός μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στο 12ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη, το οποίο διοργανώνει ο ΝΟΚ ως πρωτοπόρος σε προσπάθειες που ως κεντρική διάσταση την κοινωνία και την υγεία.

Η έφορος των αθλημάτων κολυμβητηρίου του ΝΟ Καλαμάτας, Βάσω Τσάκωνα, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του κολυμβητικού αγώνα. Εκτός από τις ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής που βρίσκονται σε εξέλιξη, από τις 4 μ.μ. το Σάββατο θα γίνονται στην παραλία του ΝΟΚ εγγραφές για τους αγώνες. Η συμμετοχή γίνεται με ατομική ευθύνη και οι προβλεπόμενες κατηγορίες είναι πέντε. Στα 750 μ. μπορούν να λάβουν μέρος μόνο αγόρια και κορίτσια με δελτίο αθλητή ηλικίας 9-12 ετών. Στα 1500 μ. υπάρχουν κατηγορίες νέων γυναικών και αγοριών 13-18 ετών και ανδρών-γυναικών 18+. Η κα Τσάκωνα έκανε παράκληση για έγκαιρη προσέλευση, καλώντας όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια, καθώς ο σκοπός είναι ιερός.

Τέλος, ο Αλέξης Ζάννης, εκ μέρους του συνδιοργανωτή ΣΔΥ Μεσσηνίας στο δρομικό κομμάτι, κάλεσε όλους τους φίλους του αθλητισμού να τρέξουν ή να βαδίσουν σε μια όμορφη διαδρομή 5 χλμ. δίπλα στη θάλασσα (έως το «χιλιόμετρο» και επιστροφή). Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30 μ.μ. και όσοι συμμετάσχουν θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα στο χώρο του ΝΟΚ.

Η συμμετοχή για το ένα ή και τα δύο αγωνίσματα είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν στο Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών για την εγγραφή των νέων εθελοντών δοτών.
Χ.Ε.