Μειωμένη και φέτος η κίνηση σκαφών στη μαρίνα Καλαμάτας

Μειωμένη και φέτος η κίνηση  σκαφών στη μαρίνα Καλαμάτας

Περιόρισαν τις ημέρες διαμονής, αλλά και τα έξοδά τους

Σημαντικά μειωμένη και φέτος, ακόμα και από πέρυσι που ήταν μια κακή χρονιά, σε σχέση με τα προ πανδημίας χρόνια, ήταν η κίνηση για τη μαρίνα Καλαμάτας.

Οι λάτρεις του θαλάσσιου τουρισμού εμφανίσθηκαν πολύ συγκρατημένοι, προσπαθώντας οι περισσότεροι να περιορίσουν τα έξοδά τους.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο διευθυντής της μαρίνας, Παναγιώτης Μπούνας, πτώση παρουσιάζουν και οι κρατήσεις σκαφών για το χειμώνα.

Μείωση κατά 10-15%
Το καλοκαίρι που μας πέρασε η κίνηση στη μαρίνα της Καλαμάτας παρουσίασε πτώση σε σχέση με πέρυσι κατά 10-15%, ενώ και το 2022 είχε καταγράψει σημαντική μείωση.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπούνας, όλοι οι ιδιοκτήτες σκαφών ήταν πολύ συγκρατημένοι: «Κάποτε έμπαιναν στη μαρίνα και έμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα κάνουν προμήθειες και φεύγουν. Σκάφη που ήρθαν στη μαρίνα είχαμε, αλλά όλοι προσπαθούσαν να μειώσουν το χρόνο παραμονής. Γενικά, όμως, ήταν μειωμένη η κίνηση παντού στις μαρίνες».

Οι δε επισκέπτες της μαρίνας Καλαμάτας φέτος ήταν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Αγγλία.

«Προσπαθούσαν να μειώσουν τα έξοδα»
Κρατήσεις για το χειμώνα έχουν αρχίσει να γίνονται, αλλά ήδη έχει φανεί ότι υπάρχει μείωση και η κίνηση δε θα είναι αυτή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα προ κορωνοϊού. «Θέλω να πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα διορθωθεί η κατάσταση. Φέτος ήταν όλοι μαζεμένοι οικονομικά. Το βλέπαμε αυτό σε όλα τα επίπεδα. Παλιά έρχονταν, με ρωτούσαν για ταβέρνες που μπορούν να φάνε, για το πού θα βρουν ψάρια κ.ά. Φέτος, ήταν λίγοι αυτοί που ρώτησαν. Μου έκανε εντύπωση ότι προσπαθούσαν όλοι να μειώσουν το χρόνο παραμονής τους. Παλιά ο μέσος όρος παραμονής ήταν περίπου 5 ημέρες, ενώ τώρα 1-2 ημέρες και με το ζόρι», κατέληξε ο κ. Μπούνας.

Της Βίκυς Βετουλάκη