Μεσσήνη: Η υπεξαίρεση των 93.000 ευρώ από δημοτική σύμβουλο ξανά στο προσκήνιο

Μεσσήνη: Η υπεξαίρεση των 93.000 ευρώ από δημοτική σύμβουλο ξανά στο προσκήνιο

Πάνω από 200.000 ευρώ η ζημιά στο Δήμο

«Ποιος έκλεψε τα 100.000 ευρώ της ΚΕΑΔΗΜ» ρώτησε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος  της Κοινότητας Βλάση, Γιάννης Λεντούδης, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την Τετάρτη.

Όπως ήταν λογικό, το συγκεκριμένο ερώτημα άνοιξε ένα θέμα που για χρόνια απασχολεί το Δήμο Μεσσήνης, καθώς κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο σημειώθηκε υπεξαίρεση, όπως τη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Μεσσήνης, στην ΚΕΑΔΗΜ (Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης Δήμου Μεσσήνης), ύψους 93.000 ευρώ.

Πρώτος, λοιπόν, πήρε το λόγο ο δήμαρχος Μεσσήνης, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας ότι αποτελεί μαύρη σελίδα για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δεν υπήρξε ποτέ ταμειακό έλλειμμα, αλλά υπεξαίρεση χρημάτων, ενώ ανέφερε ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε δε ότι κάποιος τότε άνοιξε το συρτάρι και πήρε 93.000 ευρώ, με το πρόσωπο που το έκανε να είναι γνωστό και το όνομα να έχει γραφτεί στην έκθεση του ορκωτού λογιστή.

Κλείνοντας σημείωσε ότι, όποια προσπάθεια και να κάνουν κάποιοι, δε θα καταφέρουν να παραποιήσουν τα πράγματα.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Μανώλης Δουρούμης, που κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν έκανε τίποτα για το θέμα επί τέσσερα χρόνια, δείχνοντας έτσι ότι δε σέβεται το δημόσιο χρήμα, ενώ θέλησε να μάθει γιατί δεν έγινε αγωγή κατά της δημοτικής συμβούλου που κατηγορείται για την υπεξαίρεση.

Συμπλήρωσε δε ότι η συγκεκριμένη δε ζημίωσε το Δήμο μόνο με 85.000 ευρώ, αλλά και με επιχορηγήσεις ύψους 300.000 ευρώ που χάθηκαν.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης στα παραπάνω, είπε ξανά ότι πρόκειται για ζήτημα νομικής φύσης και το χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία του Δήμου. Επίσης, υποστήριξε ότι υπάρχει ευθύνη και εκείνου που έβαλε τα χέρια του στο ταμείο, αλλά και πολιτική ευθύνη, αφού ο τότε δήμαρχος είτε δεν ήξερε τι γίνεται είτε είναι κι αυτός ένοχος.

Ο Μανώλης Δουρούμης επανήλθε θέτοντας ξανά το ερώτημα γιατί δε γίνεται αγωγή στην κυρία, όπως τη χαρακτήρισε, ώστε να φέρει πίσω τα χρήματα.

Απαντώντας η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου σε όλα τα παραπάνω ξεκίνησε λέγοντας ότι πρόκειται για ένα πραγματικό γεγονός, με το ταμειακό έλλειμμα να ανέρχεται στα 93.000 ευρώ, συν 200.000 ευρώ, που χάθηκαν σε χρηματοδοτήσεις, με το Δήμο να τα χρηματοδοτεί αναγκαστικά στην ΚΕΑΔΗΜ, αφού θα έπρεπε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις.

Μιλώντας για τις κινήσεις που έχουν γίνει, είπε ότι η Νομική Υπηρεσία είχε καταγγείλει το θέμα στην Εισαγγελία και το ποινικό κομμάτι έχει αναλάβει η Οικονομική Αστυνομία.

Σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων, δήλωσε ότι έχει γίνει η πράξη καταλογισμού, με την κατηγορουμένη να έχει ασκήσει έφεση, ενώ ακόμα έχει καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Είπε, τέλος, ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες, ευθύνες διοικητικές αλλά και πολιτικές, με τις τελευταίες κάποιοι να μην τις αναφέρουν.

Κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος Μεσσήνης σχολίασε ότι υπάρχουν άτομα που καταδίκαζαν το τι έχει συμβεί τότε, αλλά σήμερα είναι υποψήφιοι με τον τότε δήμαρχο, καλώντας τον κόσμο να κρίνει.

Ο Μανώλης Δουρούμης απαντώντας ανέφερε πως αυτός και άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν στο πλευρό του Γιώργου Αθανασόπουλου προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όμως ο δεύτερος τους έδιωξε αφού ήθελε να κάνει ρουσφέτια, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα μεγάλο ρουσφετολόγο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση