Μεσσήνη: Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας

Μεσσήνη: Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας  της Βουλκανιώτισσας

-Πόλος έλξης για πιστούς και υποψηφίους…
-Ευχές και καρφιά από γαλάζιους πολιτικούς

Χθες το πρωί έφτασε στη Μεσσήνη η εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, με την άφιξη να σηματοδοτεί μια γιορτή για την πόλη, αφού για οκτώ ημέρες θα είναι το επίκεντρο για προσκυνητές και καταναλωτές, μιας και το νησιώτικο πανηγύρι είναι το μεγαλύτερο που γίνεται στο νομό.

Η υποδοχή έγινε στο ναΰδριο της Αγίας Παρασκευής, ενώ ακολούθησε λιτανεία στο κέντρο της Μεσσήνης, με την εικόνα να καταλήγει στο μετόχι της Ιεράς Μονής, στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Να σημειωθεί πως των τελετών προέστη ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

Πέραν των εκατοντάδων πιστών που υποδέχθηκαν την εικόνα, παρέστησαν ακόμη οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υποψήφιοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι και άλλοι αυτοδιοικητικοί, με τον κ. Νίκα να είναι ο μοναδικός αυτοδιοικητικός που προέβη σε δήλωση, ως ο μόνος που δεν είναι υποψήφιος.

Δηλώσεις
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρης, δήλωσε ότι η Μεσσήνη υποδέχθηκε την ιερά και θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, σε ανάμνηση θαύματος στην ευρύτερη περιοχή κατά τις αρχές του 18ου αιώνα. Αυτό της διασώσεως από θανατηφόρο λοιμό.

Ο κ. Ψυχάρης έκανε γνωστό ότι ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό, ενώ πρόσθεσε ότι είναι κοινώς αποδεκτό ότι «ο σημερινός άνθρωπος έχει χάσει τον προσανατολισμό του, με δοκιμασίες και προβλήματα στην καθημερινότητά του. Αισθάνεται μόνος και απροστάτευτος, απροστάτευτος από το κράτος, τη νομοθεσία, αλλά και ακόμα από τον ίδιο το συνάνθρωπό του.

Το πρόσωπο εκείνο που στο διάβα των αιώνων δεν τον εγκατέλειψε ποτέ, είναι το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ας έρθουμε, λοιπόν, το επόμενο οκταήμερο ταπεινοί προσκυνητές στο εικόνισμά της και ας εναποθέσουμε σε αυτό τα μύχια της ψυχής μας. Η Υπεραγία Θεοτόκος θα μας χαρίσει μητρική αγάπη, προστασία και αγαλλίαση στην ψυχή».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχήθηκε η Παναγία Βουλκανιώτισσα να σκέπει το Νησί, τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα, για να προσθέσει ότι «είναι ένα ιστορικό και σπουδαίο μοναστήρι εκεί που είναι η αγία εικόνα της», με το συγκεκριμένο να έχει προσφέρει πολλά στους αγώνες του έθνους.

Ο κ. Νίκας ευχήθηκε τα καλύτερα για τις εκλογές, «να υπάρχει ηρεμία και ησυχία, με την πατρίδα μας να έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα», ενώ ευχήθηκε ακόμα «να επιλεγούν οι άξιοι και όχι οι φίλοι μας και οι συγγενείς μας», καλώντας τον κόσμο να το προσέξει ιδιαίτερα αυτό, αφού επανάλαβε ότι η Πελοπόννησος έχει σοβαρά προβλήματα.

Κλείνοντας είπε ότι το παζάρι της Μεσσήνης πρέπει να αναβαθμιστεί, να γίνει μια έκθεση που θα αγκαλιάζει όλη τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, μιας και αυτό αποτελεί πόρο και προβολή για την πόλη. Πρέπει, σχολίασε, να εκπονηθεί μια μελέτη για το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να μη λειτουργεί ένα παζάρι που γινόταν δεκαετίες πίσω, ούτε για την ανάγκη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού είναι σημαντικό να έχουν ενίσχυση.

Με τη σειρά του, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ευχήθηκε η Παναγία Βουλκανιώτισσα να προστατεύει την πόλη της Μεσσήνης, τη Μεσσηνία, αλλά και όλη τη χώρα. Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να υπάρχει αγάπη, ελπίδα και υγεία.

Σε ερώτηση για την απουσία του από το προεκλογικό κέντρο του κ. Πτωχού, όταν ήρθε το κλιμάκιο της Ν.Δ., δήλωσε ότι είναι παρών και στηρίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. 

«Η Παναγία να δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους» ευχήθηκε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, όπως και καλή επιτυχία στους υποψηφίους, ενώ ειδικά σε αυτούς που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, από τον πρώτο γύρο να έχουν επιτυχία.

Τέλος, ο Περικλής Μαντάς κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν στη Μεσσήνη για να καταθέσουν στην εικόνα τις ευχαριστίες, τις παρακλήσεις και την πίστη τους στην Ορθοδοξία και στην Παναγία.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι σημαντικό ο κόσμος να πάει στη Μεσσήνη και, εκτός από την εικόνα, να στηρίξει την τοπική οικονομία, αφού πρόκειται για μια σημαντική εμπορική ανάσα τούτη την περίοδο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση