Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ: Επαναλειτουργία της αεροπορικής γραμμής Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη χθες

Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ: Επαναλειτουργία της αεροπορικής γραμμής  Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη χθες

Άλλο ένα τεράστιο πλήγμα δέχθηκαν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η αναπτυξιακή προοπτική της Μεσσηνίας και ευρύτερα της Νότιας Πελοποννήσου, μετά και τον άγονο διαγωνισμό για τη συνέχιση της αεροπορικής γραμμής Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη, με συνέπεια να διακοπεί η αεροπορική σύνδεσή μας με τη Βόρεια Ελλάδα. 

Μια αεροπορική σύνδεση η οποία είναι στρατηγικού χαρακτήρα για ολόκληρη την Πελοπόννησο, μιας και έδινε τη δυνατότητα πέρα από την εξυπηρέτηση των φοιτητών, των εργαζόμενων και των επισκεπτών, να αναπτυχθούν σχέσεις (εμπορικές και τουριστικές), όχι μόνο με τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και με τα Βαλκάνια, αλλά δυστυχώς ουδέποτε εφαρμόστηκε ένα στοχευμένο πλάνο προβολής τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με τεράστια ευθύνη της Περιφέρειας και των Δήμων διαχρονικά.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο 4 μήνες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη φιέστα που διοργανώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου Καλαμάτας, που περιελάμβαναν άφθονες υποσχέσεις ανάπτυξης και γλαφυρές περιγραφές για τις προοπτικές της Μεσσηνίας. Δυστυχώς, ήρθε η πραγματικότητα για να προσγειώσει όσους συνεπαρμένοι πείστηκαν από τα μεγάλα “ΘΑ”.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη φθίνουσα πορεία της Μεσσηνίας σε όλους τους τομείς είναι τεράστια. Παθητικοί θεατές τα στελέχη της μαζί με τους υποψήφιους αυτοδιοικητικούς περιφέρονται ανά την Πελοπόννησο προς άγρα ψήφων, τάζοντας ανάπτυξη στα λόγια, αδυνατώντας να αντιληφθούν το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί η περιοχή μας από την αρνητική αυτή εξέλιξη. 

Τα δε κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται μεταξύ θερινής ραστώνης και μέθης από την εκλογική νίκη, ωστόσο οι πολίτες βιώνουν καθημερινά τα τεράστια προβλήματα, την ανέχεια και την ανασφάλεια. Μιας και αντί να δημιουργούνται οι περίφημες αναπτυξιακές προοπτικές, τελικά η Μεσσηνία και η Νότια Πελοπόννησος απομονώνονται. Ας συνειδητοποιήσουν πως η αλαζονεία της εξουσίας είναι κακός σύμβουλος και τίποτα δεν είναι δεδομένο!

Καλούμε τους πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου να στείλουν ισχυρό μήνυμα απέναντι σε όσους τους αντιμετωπίζουν ως ιθαγενείς και σε όσους λειτουργούν ως βιτρίνα της κυβέρνησης σιωπώντας.

Καλούμε την ύστατη αύτη ώρα την κυβέρνηση και τα στελέχη της να ξυπνήσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας δρομολογήσουν ό,τι απαιτείται για την επαναλειτουργία της γραμμής χθες.

Του Ιωάννη Περ. Νικολακόπουλου
Γραμματέα