Νέα καταγγελία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων κατά του Π. Νίκα

Νέα καταγγελία της Ομοσπονδίας  Υπαλλήλων κατά του Π. Νίκα

Παρά την ακύρωση των αποφάσεών του, προχώρησε σε νέα μετακίνηση υπαλλήλων

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Νίκα, καταγγέλλει εκ νέου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, κατηγορώντας τον ότι συνεχίζει τις αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, παρότι ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με απόφασή του δικαίωσε καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Λακωνίας και της Ομοσπονδίας και ακύρωσε τρεις αποφάσεις του περιφερειάρχη, με τις οποίες «μετακίνησε» αυθαίρετα και χαριστικά, σε υπηρεσίες της Κορινθίας τρεις νεοδιόριστους υπαλλήλους στη Λακωνία με την προκήρυξη 13Κ/2021, πριν καν «τοποθετηθούν» σε αυτήν, προχώρησε αμέσως σε νέες πανομοιότητες αποφάσεις.

Νέα απόφαση

Εξηγεί ότι με νέα απόφασή του στις 28 Αυγούστου, αδιαφορώντας για την ακυρότητα των ενεργειών του, «μετακίνησε» και πάλι τους υπαλλήλους αυτούς στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, παρά το γεγονός ότι η προκήρυξη, η απόφαση του ΑΣΕΠ και το ΦΕΚ διορισμού αφορούσαν στις τραγικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής).

«Αδιαφορεί δε τόσο για τα καταγγελλόμενα και την απόφαση ακύρωσης που εκδόθηκε από το γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που τη νέα του απόφαση “μετακίνησης” των υπαλλήλων τη βασίζει στην υπ’ αριθμ. 70/12-7-2023 “σύμφωνη γνώμη” του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (κατά πλειοψηφία), στην οποία στηρίχθηκαν και οι ακυρωθείσες», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

Ζητά ανάκληση των μετακινήσεων

Υπενθυμίζει, δε, ότι πρόκειται για διοριστέους ειδικοτήτων κτηνιάτρου και κοινωνικού λειτουργού, που έπρεπε να τοποθετηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας: στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, που ενώ έχει πλήθος αρμοδιοτήτων και ευθυνών για ένα μεγάλο αριθμό εκτροφών και σφαγείων, όπως και για αντιμετώπιση και επιτήρηση σημαντικών ζωονόσων, υπηρετούν μόνο δύο κτηνίατροι και ένας τεχνολόγος ζωικής παραγωγής, και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, που υπηρετούν μόνον τρεις υπάλληλοι για όλες τις θέσεις (ευθύνης και υπάλληλοι), για όλα τα τμήματα και όλες τις αρμοδιότητες.

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία ζητά από την Περιφερειακή Αρχή την ανάκληση των συγκεκριμένων «μετακινήσεων».

Β.Β.