ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Σε αυξημένη επιφυλακή για τυχόν εκ νέου συνδρομή στις πληγείσες περιοχές

ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Σε αυξημένη επιφυλακή για τυχόν εκ νέου συνδρομή στις πληγείσες περιοχές

Για τη συνδρομή της στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές ενημερώνει η εθελοντική oμάδα ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.

Όπως σημειώνεται: «Από την πρώτη στιγμή των συνεπειών της κακοκαιρίας με την ονομασία ‘’Daniel’’ ενεργοποιήθηκε η εθελοντική μας oμάδα με σκοπό τη συνδρομή στο Πυροσβεστικό  Σώμα Ελλάδος σε περιοχές οι οποίες είχαν πληγεί.

Από τις 5/9/23 έως και τις 11/9/23 η ΟΑΚ Μεσσηνίας επιχείρησε σε Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα, για έρευνα, διάσωση, αντλήσεις υδάτων, καθώς και παροχές βοηθείας.

Ευχαριστούμε το Δήμο Καλαμάτας, τους Δήμους των πληγέντων περιοχών για την αμέριστη στήριξη της αποστολής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πυρόσβεσης – Δασοπροστασίας για το συντονισμό και τη στήριξη, το Μ.Κ.Σ. ΔΕΣΜΟΣ για την έγκαιρη αποδοχή του αιτήματος μας σχετικά με την προμήθεια μιας διασωστικής λέμβου, καθώς και όλες τις συναδέλφους εθελοντικές  οργανώσεις μέλη της (Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π.) για την υποδειγματική συνεργασία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε στην Π.Υ. Τρικάλων για την άρτια  συνεργασία. 

Απολογισμός συνδρομής σε Μαγνησία και Θεσσαλία:

Εθελοντές ΟΑΚ: 7

Πυροσβεστικά Οχήματα: 2 

Διασωστική Λέμβος: 1

Σύνολο αντλητικών συστημάτων: 6

Σύνολο διασωθέντων ανθρώπων: 4

Σύνολο διασωθέντων ζώων: 85

Αντλήσεις υδάτων: 15

Παροχές Βοηθείας: 4

Η εθελοντική μας ομάδα παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή για τυχόν συνδρομή εκ νέου.  Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων και ευχόμαστε καλή δύναμη στους κατοίκους της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας».