Ομιλητής ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ομιλητής ο μητροπολίτης  Μεσσηνίας Χρυσόστομος στη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Σίδνεϋ βρίσκεται ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένος του σεβασμιωτάτου αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ώστε να συμμετάσχει ως εισηγητής στην 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Σε αυτή συμμετέχουν, επίσης, ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου,  ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανασίου.

Κατά την έναρξη της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, χθες το πρωί, αμέσως μετά την εισηγητική ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, έλαβε το λόγο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα «Ιεροσύνη: Χάρισμα εν τη Εκκλησία και διακονία εν τω κόσμω».

Οι εργασίες της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης θα συνεχιστούν μέχρι αύριο Τετάρτη και με άλλες ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.