Πολύ έντονη και η παρουσία των τουριστών από ΗΠΑ και Ελλάδα

Πολύ έντονη και η παρουσία των  τουριστών από ΗΠΑ και Ελλάδα

Μαγνήτης για Βρετανούς, Ελβετούς και Γερμανούς το Mandarin Oriental

«Όταν ξεκινήσει τη λειτουργία του και το Mandarin στο Ελληνικό, θα αναπτυχθούν σημαντικότατες συνέργειες των δύο μονάδων», αναφέρει στην «Καθημερινή» ο Ραούλ Λιβάις, general manager του Mandarin Oriental, Costa Navarino.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τις αρχικές επιδόσεις του νέου ξενοδοχείου Mandarin Oriental, Costa Navarino δηλώνει o εν Ελλάδι επικεφαλής της υπερπολυτελούς αλυσίδας διαχείρισης ξενοδοχείων, Ραούλ Λιβάις, μιλώντας στην «Καθημερινή» και τον Ηλία Μπέλλο.

Το συγκρότημα, ένα από τα πολυτελέστερα στη Μεσόγειο, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Αυγούστου, ενώ πρόκειται να συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες έως τα τέλη Οκτωβρίου, με την πληρότητα ήδη να ξεπερνά τους στόχους που είχαν τεθεί γι’ αυτό το πρώτο διάστημα.

Κρατήσεις για το 2024

«Βασικές αγορές προέλευσης επισκεπτών στο ξενοδοχείο αυτή την περίοδο είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ελβετία, όπου ιστορικά έχουμε ισχυρή παρουσία. Είναι, όμως, πολύ έντονη και η παρουσία των ταξιδιωτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και την Ελλάδα», εξηγεί μιλώντας στην «Καθημερινή» ο Ραούλ Λιβάις.

Για το 2024 ήδη υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για κρατήσεις και σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του συγκροτήματος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και οι χώρες του Περσικού, αναμένεται να έχουν ισχυρή παρουσία.

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15/8, με την πληρότητα ήδη να ξεπερνά τους στόχους. «Το απαράμιλλο σε ποιότητα, αρχιτεκτονική, κατασκευή, εξοπλισμό και αισθητική ακίνητο που ανέπτυξε η ΤΕΜΕΣ καθιστά το ξενοδοχείο ιδανικό για τη Mandarin Oriental και ένα από τα καλύτερα που έχει αυτή τη στιγμή διεθνώς», σημειώνει ο Ραούλ Λιβάις, ο οποίος έχει διατελέσει γενικός διευθυντής σε κορυφαίους προορισμούς Mandarin ανά την υφήλιο. «Η ΤΕΜΕΣ και οι βασικοί της μέτοχοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να προικίσουν με ό,τι καλύτερο τόσο το συγκρότημα όσο και τον προορισμό εν γένει», υπογραμμίζει.

Συνέργειες των δύο μονάδων

Το Mandarin Oriental στην Costa Navarino αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ σε μια επένδυση που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι δύο όμιλοι έχουν ήδη συμφωνήσει και δρομολογήσει την ανάπτυξη ενός ακόμη Mandarin Oriental στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

«Το 2027, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το δεύτερο συγκρότημα της Mandarin Oriental στην Ελλάδα, θα αναπτυχθούν και σημαντικές συνέργειες των δύο μονάδων, καθώς οι ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να μοιράζουν το χρόνο των διακοπών τους στην Ελλάδα μεταξύ των δύο ξενοδοχείων, απολαμβάνοντας ό,τι καλύτερο έχουν να δώσουν αυτοί οι δύο κορυφαίοι προορισμοί, Αττική και Μεσσηνία», εξηγεί ο Ραούλ Λιβάις, εμφανώς ικανοποιημένος από το ξεκίνημα και τις προοπτικές της αλυσίδας στη χώρα. Δεν κρύβει, επίσης, την πεποίθησή του πως το μέλλον αυτού του επιπέδου τουρισμού στην Ελλάδα είναι λαμπρό.

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη έκταση στην πλαγιά του Navarino Bay, στη νοτιοδυτική ακτή της Πελοποννήσου. Η προσπάθεια να ενσωματωθεί στο περιβάλλον και να μην προσθέσει μεγάλους δομημένους όγκους στο φυσικό ανάγλυφο της έκτασης είναι εμφανής. Διαθέτει 99 σουίτες και βίλες, όλες με θέα και μεγάλους χώρους, βεράντα ή μπαλκόνι, ενώ οι βίλες έχουν ιδιωτικές πισίνες. Φιλοξενεί πολλαπλές επιλογές εστιατορίων, αλλά και μπαρ, beach club και εγκαταστάσεις spa & fitness με μεγάλη πισίνα. Επιπλέον, το resort περιβάλλεται από γήπεδο γκολφ 18 οπών και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών, υπαίθριων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανήκουν στις ομάδες των γραφείων Tombazis & Associates Architects και K-Studio, που λειτούργησαν με έμφαση στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος του ξενοδοχείου, κάτι που έχει επιτευχθεί, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του είναι είτε υπόσκαφο είτε με κατάφυτες τις οροφές.