Συγκίνηση στη χθεσινή επέτειο μνήμης για τα 37 χρόνια από το σεισμό της Καλαμάτας

Συγκίνηση στη χθεσινή επέτειο μνήμης για τα 37 χρόνια από το σεισμό της Καλαμάτας

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η τελετή για την επέτειο της συμπλήρωσης 37 χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό της Καλαμάτας που άφησε πίσω του νεκρούς και μια πόλη κατεστραμμένη.

Στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στα θύματα και τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού της 13ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή για την επέτειο της συμπλήρωσης 37χρόνων από την ημέρα που ο εγκέλαδος χτύπησε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στην τελετή συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής, τιμώντας έτσι τη μεγάλη προσφορά των προκατόχων τους, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή καταστροφή. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων τιμώντας όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν και συνδράμουν αποφασιστικά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καταστροφές από φυσικά φαινόμενα, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Δημήτρης Πολίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Βασιλόπουλος: Εργαζόμαστε για τη θωράκιση της Καλαμάτας
Με αφορμή τη συμπλήρωση 37 ετών από τους φονικούς σεισμούς της 13ης και της 15ης Σεπτεμβρίου 1986, ο δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής του συνδυασμού της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας», Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε:

«Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από την ημέρα που ο Εγκέλαδος χτύπησε την Καλαμάτα. Μία ημέρα που έμελλε να χαραχτεί ανεξίτηλα στην ιστορία του τόπου μας, καθώς ο Εγκέλαδος προκάλεσε το θάνατο 20 συμπολιτών μας, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, αλλά και την καταστροφή εκατοντάδων κτηρίων και υποδομών της περιοχής.

Σήμερα, 37 χρόνια μετά, τιμούμε τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Όπως τιμούμε όλους όσοι βοήθησαν τότε, τους δημότες μας που αγωνίστηκαν να σταθεί η πόλη μας όρθια, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους εθελοντές, τους ξένους εθελοντές που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, όλους εκείνους που συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν εκείνες τις δύσκολες στιγμές, για να μπορέσει η Καλαμάτα να σταθεί στα πόδια της και να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον.

Εργαζόμαστε για τη θωράκιση της Καλαμάτας, επαγρυπνούμε και διατηρούμε ζωντανή τη συλλογική μνήμη. Και κάνουμε ό,τι πρέπει, αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις, για να κάνουμε την Καλαμάτα μας περισσότερο ανθεκτική».