Συμφωνική ορχήστρα από την Αυστρία παίζει απόψε στο Μέγαρο για φιλανθρωπικό σκοπό


Έργα κορυφαίων κλασικών συνθετών, που αρέσουν στο ευρύτερο κοινό, θα παίξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Γκρατς, από την Αυστρία, σήμερα Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, για την οικονομική υποστήριξη της εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας.

Οι διοργανωτές και οι συντελεστές της συναυλίας, καθώς και ο επικεφαλής της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, Κώστας Βλαχονικολός, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, κάλεσαν το κοινό να μη χάσει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει μια υψηλού επιπέδου Συμφωνική Ορχήστρα, οι μουσικοί της οποίας μπορεί να είναι ερασιτέχνες, όμως στην Αυστρία, όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, ο ερασιτέχνης μουσικός έχει τόσο υψηλό επίπεδο όσο ένας επαγγελματίας σε κάποια άλλη χώρα.

Πιανίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας είναι ο βραβευμένος με σημαντική διεθνή διάκριση, Άρης Αλεξάντερ Μπλέττενμπεργκ, με καταγωγή, από τη μητέρα του, από την Καλαμάτα. Μαέστρος είναι ο Αντρέι Σκορομπογκάτκο από την Ουκρανία. Η συναυλία θα ξεκινήσει σήμερα στις εννιά το βράδυ και η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ. 

Ο Δήμος Καλαμάτας και η «Φάρις» έχουν δώσει την αιγίδα τους, ενώ ο πρόεδρος της «Φάρις», Παντελής Δρούγας, συνεχάρη την αυστριακή συμφωνική ορχήστρα για την απόφασή της να πραγματοποιήσει συναυλία με σκοπό την οικονομική υποστήριξη της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, μιας εθελοντικής ομάδας που συμμετέχει στην κατάσβεση πυρκαγιών που τόσα προβλήματα έχουν δημιουργήσει στη χώρα μας.

Η Μπούργκι Μπλάουελ σημείωσε ότι η εταιρεία Μπλάουελ, στο πλαίσιο της συμβολής της για την πολιτιστική ανάπτυξη, στηρίζει την πραγματοποίηση της συναυλίας στο Μέγαρο Χορού.

Ο Κώστας Βλαχονικολός ευχαρίστησε θερμά τη συμφωνική ορχήστρα της Αυστρίας, την Μπούργκι Μπλάουελ, το Δήμο Καλαμάτας, τη «Φάρις», το Δημοτικό Ωδείο, για την πραγματοποίηση της συναυλίας και την υποστήριξη της εθελοντικής του ομάδας. Όπως σημείωσε, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών μεταφέρθηκε σε νέο χώρο που της έχει διατεθεί, στον οποίο χρειάζεται να γίνει σειρά εργασιών τόσο για την εξυπηρέτηση των εθελοντών μελών της όσο και για τα πέντε πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει.

Με την ευκαιρία ο Κώστας Βλαχονικολός τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση των νέων από την παιδική τους ηλικία όσον αφορά στην πρόληψη των πυρκαγιών και γενικότερα των φυσικών καταστροφών. Είπε ότι οι νέοι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και γι’ αυτό η εθελοντική του ομάδα θα υλοποιήσει προγράμματα εκπαίδευσης νέων.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δοθεί στο Μέγαρο Χορού αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, όπως και ο πιανίστας Άρης Αλεξάντερ Μπλέττενμπεργκ, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που για ένα ακόμα καλοκαίρι βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του και θα παίξει μουσική.