ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη σημερινή εκλογική διαδικασία

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη σημερινή εκλογική διαδικασία

Η προεκλογική περίοδος, εν όψει της ψηφοφορίας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ολοκληρώθηκε  και οι υποψήφιοι καλούν τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Με ανακοινώσεις και βίντεο αναπτύσσουν συνοπτικά τις θέσεις τους και ζητούν την ψήφο των πολιτών και ψηφοφόρων του κόμματος.

Η συμμετοχή είναι αυτή που θα κρίνει την εκλογή του ή της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όλα τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι σήμερα δε θα υπάρξει «λευκός καπνός» και θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούν ότι θα έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για να ψηφίσουν, χωρίς πάντως να προβαίνουν επισήμως σε συγκεκριμένη εκτίμηση. Σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα περίπου 170.000 μέλη του κόμματος, καθώς και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, στην αντίστοιχη διαδικασία ψηφοφορίας που ακολούθησε το τότε συνέδριο και είχε εκλεγεί πανηγυρικά ο Αλέξης Τσίπρας, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι.

Είναι αμφίβολο εάν και τούτη τη φορά αγγίξει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το νούμερο, με τους πλέον αισιόδοξους να θεωρούν ότι ένας αριθμός περί τα 100.000 μέλη είναι αρκετός, προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο κόσμος παραμένει «ζεστός» για τα εσωκομματικά του κόμματος και, κυρίως, το μέλλον του.

Για τη σημασία των εσωκομματικών εκλογών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γιώργος Μακρής.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών τους κάλεσαν τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, μια και το αποτέλεσμα της κάλπης αφορά και στην ελληνική κοινωνία, η οποία στενάζει από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.


Στην Καλαμάτα η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος θα διεξαχθεί στο εκλογικό τμήμα, που θα στηθεί στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου.
Θα αρχίσει στις 8.00 το πρωί και θα λήξει στις 8.00 το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας τα σημεία ψηφοφορίας είναι τα παρακάτω:

-Στη Μεσσήνη στο Δημαρχείο Μεσσήνης

-Στη Θουρία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θουρίας

-Στο Μελιγαλά στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά (π. Ειρηνοδικείο)

-Στην Κυπαρισσία στο Εργατικό Κέντρο

-Στα Φιλιατρά στην αίθουσα του πρώην Δ.Σ. Φιλιατρών στο Δημοτικό Κατάστημα

-Στους Γαργαλιάνους στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

-Στην Πύλο στο Δημαρχείο Πύλου- Νέστορος.

-Στην Κορώνη στο π. Δημαρχείο

-Στην Καρδαμύλη στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης.

-Στη Χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη