Θ. Βασιλόπους για την προχθεσινή φωτιά: Η συνεργασία των αρχών Πολιτικής Προστασίας έφερε αποτέλεσμα

Θ. Βασιλόπους για την προχθεσινή φωτιά: Η συνεργασία των αρχών Πολιτικής Προστασίας έφερε αποτέλεσμα

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές στην περιοχή της Ασπροπουλιάς, προς Αριοχώρι, από τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε 150 στρέμματα, εκ των οποίων τα 70 ήταν καλαμιώνες και τα 80 γεωργική έκταση.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο επικεφαλής του Γραφείου Πολιτιστικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος, καθώς όλα τα διαθέσιμα δημοτικά μέσα πυρόσβεσης είχαν τεθεί υπό τις εντολές της Πυροσβεστικής.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αυτοθυσία πιλότων, πυροσβεστών, εργαζομένων στο Δήμο Καλαμάτας, εθελοντών και όσων συνέδραμαν στην κατάσβεση μιας δύσκολης και επικίνδυνης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα (σ.σ. προχθές) στην Ασπροπουλιά και απείλησε κατοικημένες περιοχές. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Αρχών Πολιτικής Προστασίας ήταν άριστη και έφερε άμεσα αποτελέσματα».

Κρατική αρωγή
Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας γίνονται επίσης γνωστά τα ακόλουθα:

Όσοι έχουν υποστεί ζημιές σε κύρια κατοικία από τη φωτιά στην Ασπροπουλιά – Αριοχώρι στις 31/8/23, μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας στο τηλέφωνο 2721360707.

Επιπλέον, με απόφαση δημάρχου ορίστηκε υπεύθυνος Κρατικής Αρωγής του Δήμου Καλαμάτας, ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δημήτριος Ηλιόπουλος, προς υποβοήθηση του έργου του περιφερειακού συντονιστή Κρατικής Αρωγής, σε περιπτώσεις όπου παρατηρούνται σημαντικές και εκτεταμένες ζημίες σε αριθμό πληγεισών επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων ή σε μέγεθος καταστροφής σύμφωνα με την 5η έκδοση του σχεδίου “Ιόλαος”.

Όσοι έχουν υποστεί ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες, στάβλους κ.λπ., πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ.